ARENDAL: Under fengslingsmøtet i Aust-Agder tingrett mandag kom det fram flere nye detaljer rundt drapet i Arendal. Da den avdøde 45-åringen ble obdusert ved Rettsmedisinsk institutt, fant de sakkyndige en mobiltelefon presset ned i halsen hans, ifølge Agderposten.

— Dødsårsaken var mest sannsynlig kvelning. Men det er uklart om mobiltelefonen var stappet ned i halsen hans før han døde, sier politiadvokat Leif Aleksandersen til fvn.no.

De sakkyndige har opplyst til politiet at de trenger mer tid til å undersøke hvilken tilstand avdøde var i da mobiltelefonen ble presset ned i halsen hans.

«Mitt første drap»

Funnet av mobiltelefonen, kombinert med at 25-åringen kalte drapet for «Mitt første drap» da han lagret bilder på mobiltelefonen sin, var politiets begrunnelse for videre fengsling av den siktede i dag.

Den siktede ble den 3. mars fengslet for fire uker, og politiadvokat Leif Aleksandersen ba retten om nye fire ukers varetektsfengsling under rettsmøtet mandag.

— Vi mener det foreligger gjentakelsesfare i forhold til straffbare handlinger. Dette er en veldig alvorlig sak. Vi tar sikte på å holde den siktede fengslet fram til hovedforhandlingene, sier Aleksandersen til fvn.no.

Ifølge Agderposten samtykket 25-åringen i fengsling, mens hans forsvarer Ole Devold var uenig.

— Dette er helt søkt. Et drap er et drap. At omstendigheter og hendelser i forbindelse med drapet skal tilsi gjentakelsesfare er jeg uenig i, sa Devold under rettsmøtet ifølge Agderposten.

- Tilregnelig

Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med omfattende, massiv voldsbruk mot avdøde. En foreløpig judisiell observasjon av siktede konkluderer med at han er strafferettslig tilregnelig, men fristen for den endelige judisielle observasjonen er satt til 1. juni.

Rettssaken starter derfor uansett ikke før i juni.

— Etterforskningen er så godt som ferdig, men vi venter på den endelige rapporten fra Rettsmedisinsk institutt samt andre tekniske undersøkelser, opplyser Leif Aleksandersen.