KRISTIANSAND: Superspeed la i formiddag til havn i Hirtshals, et par minutter før beregnet ankomst klokken 11.15. — Det har vært mye liv med 1200-1300 meget fornøyde passasjerer ombord. Passasjerene har blitt servert bløtkake og alkoholfri sjampanje, sier Grønberg.

Ingen problemer

— Turen har gått aldeles fint, sier kaptein på Superspeed , Per Inge Herner, til fvn.no

Han kan opplyse om lite vind, men litt sjø i fra vest i Skagerrak. Uansett har det ikke vært noen problemer, verken å ankre eller forlate havnen i Hirtshals.

Superspeed er den største båten han har kjørt hittil, seks meter lengre enn Prinsesse Ragnhild, som han har kjørt tidligere.

Også passajerene er fornøyde:

Stor plass

— Turen har vært helt fantastisk, sier Rigmor Stavø. Hun sitter i en buffetrestaurant helt foran i båten, og kan fortelle om flott utsikt.

Stavø reiser med en gruppe på ni venner som kaller seg ”Fire hjerter”. De er alle fornøyd med servicen om bord.

— Det er veldig åpent og fint inne i båten, med store åpne rom. Men også ute på dekk er det mye plass å boltre seg på. Man kan nesten ta seg en treningstur der ute!

Ellers kan Stavø fortelle at det er fantastisk å komme seg såpass fort til kontinentet. Man merker ikke at båten kjører så fort når man er om bord.

Oppmerksomhet i Danmark

Også i Danmark vekker det nye skipet oppmerksomhet. Danske journalister var i går i Kristiansand for å dekke dåpsfesten.

Her kan du se hva NordJyske Stiftstidene skrev om dåpsfesten i Kristiansand i går