KRISTIANSAND: 32-åringen må i tillegg betale 10.000 kroner i bot for to tilfeller av kontakt med jenta i 2007 og 2008. Første gang, høsten 2007, forledet han den da 14 år gamle jenta til å sende seg en bildemelding på mobil (MMS) med foto av jentas nakne bryster og overkropp. Dette forholdet rammes av straffelovens bestemmelser om å ha forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd.

På våren eller forsommeren i fjor sendte den domfelte en bildemelding til jenta, som da var blitt 15 år, med foto av kjønnsorganet sitt. Det fulgte også en tekst med på bildemeldingen som etter rettens mening var krenkende, i tillegg til at bildet også fikk samme betegnelse.

Den domfelte 32-åringen har gitt en uforbeholden tilståelse, og har dermed fått strafferabatt. Den betingende straffen har som vilkår at den domfelte ikke begår nye straffbare forhold i løpet av to år. Da inntreffer det en situasjon der straffen må sones. Bøtestraffen på 10.000 kroner har en subsidiær straff på fengsel i 20 dager.

Den domfelte er i 1996 dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand og bøtelagt i 2001 for veitrafikkforhold.