MANDAL: — På grunn av finansielle situasjonen har vi bestemt å legge ned i Mandal. Vi har merket finanskrisen ved at folk nå har dårligere råd og at de dermed gir mindre støtte til de veldedige organisasjonene vi har oppdrag for, sier Rune Isaksen, daglig leder i Norsk Telekompetanse til Lindesnes Avis.

Nytt tilbud

De ansatte behøver likevel ikke se totalt mørkt på situasjonen. De som ønsker å bli med på laget videre, får tilbud om å jobbe fra Kristiansand.

— Det høres kanskje litt rart ut at en vil tilby dem en ny stilling i Kristiansand, men vi har veldig lyst å få med videre den gode kompetansen som finnes i Mandal, sier Isaksen.

Likevel er det ansatte som nå anser situasjonen som har oppstått som en fin mulighet til å finne seg en annen jobb.

— Når denne bedriften stenger dørene åpner det for muligheter til å prøve noe nytt, sier Ursula Schütz.

Vil ikke pendle

Ifølge henne har det i lengre tid vært kjent blant de ansatte at bedriften ikke går bra, og den lange reiseveien til Kristiansand gjør at mange nå vil hoppe av.

— Den yngre garden har snakket om å samle seg og kjøre til Kristiansand, mens de eldre nok ikke vil det. De ansatte er voldsomt delt på dette. Det er lett for ledelsen å komme med alternativt tilbud, men nå får vi lengre vei til jobb. Det blir også dyrere, og tar lengre tid å komme seg dit, forteller Schütz til avisa.

De 105 ansatte utgjør totalt 40 årsverk, og det er stor gjennomtrekk i staben. Ifølge daglig leder Isaksen er det få som arbeider i bedriften i mer enn tre år.