ARENDAL: Ifølge vitner skal 28-åringen ha fått strøm gjennom kroppen da han var i kontakt med en lavspentmast søndag ettermiddag. Episoden skjedde da mannen drev med hagearbeid, og tok tak i en bardun som støtter masta.

Mannen, som ikke var i direkte kontakt med ledningen, skal ha fått strøm gjennom seg en seks-syv sekunders tid før han klarte å velte seg unna.

Feil rettet søndag

I følge Agder Energi ble feilen rettet like etter episoden.

— Vi hadde montører på stedet kjapt etter vi fikk beskjed om hendelsen søndag, forteller Realf Ottesen i Agder Energi til fvn.no.

— Hvordan kan slike episoder inntreffe?

— Her har en ledning falt ned og skapt forbindelse mellom strømledningen og staget. Dessverre er det slik at slikt kan skje av og til. Vi har ikke noen forklaring på hvorfor det har skjedd i dette tilfellet, men det kan være slitasje som oppstår over tid.

— Hvor ofte blir slike installasjoner kontrollert for feil?

— Agder Energi har et stort linjenett, og vi kontrollerer nettet for feil med jevne mellomrom. Når feil oppstår utenom kontrollene, er vi delvis avhengig av tips fra publikum.

Ottesen understreker at det her var snakk om en lavspentmast, ikke en høyspentmast som først meldt.

Ved hjelp av sin egen kroppsvekt skal 28-åringen ha klart å velte seg "av" det strømførende staget.

Tidligere meldinger søndag gikk på at mannen skal ha klatret i masten, men det medfører ikke riktighet. Ifølge vitner skal mannen kun ha stått på bakken og støttet seg til et stag som stabiliserer masten. Meldinger gikk også ut på at det var snakk om en høyspentlinje, men Agder Energi sier mandag formiddag at det dreide seg om en lavspentmast med 220 volt.

Uhellet skal ha skjedd i et nabolag der det daglig leker barn. Mannen er mandag formiddag utskrevet fra sykehuset.