Men dette forholdet har skrantet veldig, er Fædrelandsvennen kjent med.

Per Sigurd Sørensen sier offisielt at han ikke lenger har noe usnakket med Gitmark, og at de samarbeider godt.

Men Fædrelandsvennen vet at Sørensen nærmest har avskrevet Gitmark som stortingspolitiker, selv om han offisielt sier at han ønsker at Gitmark tar gjenvalg.

Ordføreren mener at Gitmark driver politikk etter utspill og resolusjonsmetoden med seg selv i sentrum, og at han i altfor liten grad samarbeider, samtaler og innleder prosesser sammen med lokale politikere.

Debatten om skjenketider er en viktig grunn til det kjølige forholdet. Sørensen mener han hele tiden støttet Høyres politikk, og at det var da han analyserte situasjonen at han kunne oppfattes som om han ville stramme inn skjenketidene. Han mener det er helt uhørt at Gitmark kastet seg på med kritikk, uten å ta en samtale med ordføreren først.

— Den saken har vi skværet opp i. Sørensen og jeg har et veldig godt forhold, sier Gitmark.

Gitmark og Sørensen har også hatt problemer i forhold til koalisjonen med Ap i Kristiansand.

Gitmark har flere ganger kritisert koalisjonen og snakket om Frp og KrF som Høyres beste partnere, mens Sørensen har omtalt samarbeidet med Ap som «et samarbeid om løsninger».

At Gitmark gikk inn for å selge resten av Agder Energi, mens Sørensen og andre politikere i landsdelen jobbet for å sikre fortsatt lokal kontroll, har også falt Sørensen tungt for brystet.