KRISTIANSAND: — Den saken er ferdig og føreren av kranen har fått et forelegg på 25.000 for kranvelten på Korsvik, sier politiadvokat Arne Kjønstad, til fvn.no.

Ifølge politiet har den 56 år gamle kranføreren vedtatt forelegget.

Det var 11. mai i fjor at den 65 tonn tunge kranen veltet på bryggekanten ved Korsvik Marina i Kristiansand. Kranføreren klarte til alt hell å redde seg ut da kranen veltet i sjøen.

- Vil koste seks millioner kroner

Mobilkranen senket tre båter og skadet ytterligere to som lå fortøyd i båthavnen da den veltet. Gjensidige forsikring mener kranvelten vil koste nærmere seks millioner kroner.

  • Vi venter fortsatt på noen krav fra de andre båtene som ikke var forsikret hos oss, så det totalet beløpet vet vi ikke ennå, men det ser ut til at det tallet vi stipulerte i begynnelsen, nemlig seks millioner kroner, ser ut til å bli nokså riktig, sier Svein Kilberg ved Gjensidge forsikring til fvn.no.

Kranen ble sikret med 15 tonn tunge lodd for å sikre at den ikke skulle rase ut i sjøen og bli liggende på dypere vann.

Solgt videre

Det ble også kuttet og skåret i master, tau og vaiere som kunne hindre et fritt løft. Redningsaksjonen var vidløftig og arbeidere måtte benytte seg av motorsag og sveiseapparat for å få kranen løs.

To store kraner, på 200 og 160 tonn, måtte til for å heve kranen fra sjøen.

Kranen hadde nylig blitt totalrenovert i Tyskland etter brannskader da den veltet i Korsvik Marina. Nå er kranen solgt videre til ophugging i utlandet.