KRISTIANSAND: — Jeg går alltid for å vinne. Uansett om jeg spiller med kompiser hjemme, eller om det er europamesterskap, sier Høivold til fvn.no.

Andreas Høivold har spilt poker i 25 år, men det er først de siste årene at karrieren hans har tatt av. Etter å ha vunnet sørlandsmesterkapet i poker fortsatte han storspillet, og havnet til slutt på tredjeplass i en gigant-turnering i England. Bare på den ene tureringen håvet han inn 250.000 dollar. Men det er ikke hans største bragd.

Vil vinne igjen

  • Det største var da jeg vant European Poker Tour (EPT) i Dortmund. EPT er nok det største man kan vinne i Europa. Det hadde vært ubeskrivelig å gjenta bedriften, innrømmer Høivold.

Og det er nettopp denne turneringen Høivold i dag drar ned for å spille. Siden han er sponset av Ladbrokes.com slipper han å betale inngangssummen på 49.500 kroner, men er i aller høyeste grad med i å kjempe om de 6,3 millionene som er førstepremien.

Aggressiv spiller

  • Jeg prøver å ikke tenke på hvor mye penger jeg spiller med, og hvor mye chipsene er verdt. Jeg velger heller å se på det som et redskap til å vinne turneringen, sier Høivold.

På pokerbordet er ofte kristiansanderen blant de meste aggressive spillerne på ethvert bord.

— Strategien er som vanlig å begynne litt rolig, for så å gire opp å være aggressiv, sier Høivold.

Gleder seg til å spille

Men det er ikke bare taktikk han forbereder. Høivold har for vane å ikke spille poker i det hele tatt et par dager før en stor turnering. Det er fordi han vil bli skikkelig spillesugen, som han selv sier.

— Jeg gleder meg i hvert fall veldig til turneringen, og hvis jeg kommer til finalebordet er det sinnsykt gøy, sier Høivold.