KRISTIANSAND: — Vi skal ha frisk debatt i Arbeiderpartiet. Men det betyr ikke at debatten skal spore av i de viltreste utspill, med personfokuserte angrep, sier Rolf Terje Klungland til Fædrelandsvennen.

Lørdag var han hovedtaler på årsmøtet i Vest-Agder Auf, der han tok til orde for restriksjoner i biltrafikken i Kristiansand. Samtidig må kollektivtilbudet bedres.

Klungland sier til Fædrelandsvennen at han er luta lei debatten rundt hans person og om hvem som skal bli hans etterfølger på Vest-Agder Aps liste til Stortingsvalget.

Avgjør

— Det er fylkespartiet som skal avgjøre dette, og ikke Terje Ness, med sine urimelige personangrep, sier Klungland, som håper at valgkomiteen snart kommer med en innstilling, som årsmøtet i fylkespartiet kan ta stilling til 8. mars. Han sier at de som ønsker å foreslå kandidater, bør snakke vel om disse og ikke rakke ned på dem man ikke ønsker.

— Er du kandidat til Stortinget ved neste valg eller ikke?

— Jeg har sagt at jeg ønsker å trekke meg. Men er samtidig klar på at jeg står til partiets disposisjon. Det er partiet som avgjør dette.

Valgt bort

— Du risikerer å verken bli leder for fylkespartiet eller renominert til Stortinget?

— Det er slik i politikk at når man stiller seg til disposisjon, så blir man enten valgt eller valgt bort. Lider man sistnevnte skjebne, så beror det enten på at man ikke har tillit eller at partiet har funnet en bedre kandidat, svarer Klungland.

Han legger til at dersom han blir valgt bort, vil han ta det som uttrykk for at partiet har funnet bedre kandidater.

På årsmøtet i Vest-Agder Auf talte Klungland til 10-12 ungdommer, og der måtte han blant annet avfinne seg med at Auf-erne i en uttalelse sier nei til gasskraftverk. Også Klungland snakket om miljøutfordringer, både global og lokale.

— Dersom man ikke klare å begrense privatbilismen, vil trafikkavviklingen i Kristiansand bryte sammen om kort tid, sier han, og mener Auf må bidra i debatten om rushtidsavgift og parkeringsbegrensning.

Og det kollektive reisetilbud må bli langt bedre.

Auf-erne hedret Klungland for å stå bak årets sitat, det lød slik: «med fare for å virke litt arrogant, Auf i Vest-Agder har større innflytelse på norsk politikk enn noen i Frp».