KRISTIANSAND: Rederiet Kyst Line har planer om å starte en ny linje mellom Langesund og Strømstad 1. mars neste år. I et intervju med Telemarksavisa sier initiativtaker Marius Talmo at skipet «Pride of Telemark» er høyaktuelt.

– «Pride of Telemark» passer til vårt konsept. Det har veldig få lugarer i skipet og på en strekning som Langesund til Strømstad trenger vi ikke lugarer til andre enn ansatte, sier Talmo til fvn.no.

Skipet er ett av fire som rederiet mener kan være aktuelt for å seile strekningen. Forhandlinger med disponent Ole T. Bjørnevik, som gjennom selskapet Boa eier skipet, skal alt være i gang. Til fvn.no sier Bjørnevik at han ikke kjenner til forhandlinger med Kyst Line.

– Tror du at dere får «Pride of Telemark», Talmo?

– Det får tiden vise, men det kan være at vi kaprer «Pride of Telemark» fremfor Thy Ferries, sier Talmo.

I Telemarkavisas artikkel sier disponent Bjørnevik at skipet fortsatt er til salgs.

– Det er til leie og det er til salgs, så bare kom igjen.

Tidligere har Boa sagt til fvn.no at Thy Ferries har inngått en intensjonsavtale om å få leie båten. Denne skal ifølge Telemarksavisa nå være utgått på dato.

I sommer sa Boa at Thy Ferries hadde signert en intensjonsavtale om båten. Utover sommeren har Thy Ferries dessuten annonsert på nettet at det endelige skipsvalget nå er gjort.

– Det er signert en intensjonsavtale som regulere en mulig framtidig leieavtale på skipet, sa chief operating officer i Boa, Lars Bjerke, til fvn.no 2. juli i år.

Boa-disponent Bjørnevik sier til fvn.no at de fortsatt har en aktiv diskusjon om bruk av «Pride of Telemark» som ny danskeferje.

– Vi har diskusjoner i gang med Thy Ferries, sier Bjørnevik i dag til fvn.no, og legger til at det ser ut til at båten vil seile til Danmark dersom ruten kommer i gang.

Det lyktes ikke fvn.no å komme i kontakt med Thy Ferries-reder Svein Olaf Olsen.