KRISTIANSAND: – Jeg skjønte virkelig ingenting. Da jeg stoppet for å parkere bilen, hørte jeg svak kattemjauing. Jeg åpnet bildøren, men så ingen katt på utsiden. Lyden kom fra bilen, men jeg skjønte ikke hvor. Til slutt hørte jeg at den kom fra motoren på bilen, forteller Line Vennesland, varaordfører i Vennesla.

Under panseret, oppå motorblokka satt en redd, liten krabat. Den lille kattungen hadde fått en ufrivillig haiketur hele veien fra Kristiansand sentrum til Kjevik.

– Den må ha krøpet inn da bilen stod parkert i parkeringshuset ved Sandens senter, og har sikkert søkt ly i det varme rommet. Når den hørte at motoren startet, har den sikkert blitt redd og krøpet sammen, tror Vennesland.

Hun hørte kattemjauingen med en gang hun stoppet bilen på Kjevik, og utelukker derfor muligheten for at katten kan ha krøpet inn i bilen på flyplassen.

– Det hadde den rett og slett ikke rukket på den korte tiden. Denne lille tassen har nok vært med på hele bilturen fra Sandens, sier Vennesland, som er glad hun fant kattungen før hun dro med flyet til Oslo.

– Heldigvis hørte jeg den med en gang, og det er helt utrolig at den kom uskadet fra det. Den var jo så liten også, maks tre måneder gammel.

Å slippe ut den lille krabaten ut i kulda, var ikke et alternativ for Vennesland, som derfor kontaktet Avinor som igjen informerte flyplassvakta. Til slutt kom Dyrebeskyttelsen og hentet kattungen.

– Det var en nydelig, velholdt og ren katt. Nå håper jeg bare rette eier kjenner igjen katten på bildet, så blir det en riktig god julehistorie med en lykkelig slutt, sier Vennesland.