MANDAL: Det var sent på kvelden onsdag 19. august i år at mannen begynte å krangle litt med en annen person på en fest.

Plutselig skal de to ha sprunget inn i en leilighet og folk i nærheten hørte kort tid senere skrik og skrål fra leiligheten. Offeret var blitt truffet med en kniv som hadde gått inn i luftrøret like under strupehodet.

Nødverge

Da saken nylig ble behandlet i Kristiansand tingrett forklarte mannen at han var blitt presset ned i en seng og knivstakk offeret for å komme seg løs. Kriminalteknikeren som undersøkte stedet forklarte i retten at det ikke var mulig at hendelsen hadde skjedd slik 33-åringen hadde forklart.

– De tekniske spor på stedet viser en større mengde blod foran lenestolen samt på veggen og bak panelovnen like ved, skriver retten i dommen.

Ble ikke trodd

På spørsmål fra retten sa 33-åringen at han nektet straff for knivstikket, men ble ikke funnet troverdig. Offeret fikk kjapt behandling av ambulansepersonell og ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand, hvor han lå innlagt i seks dager.

Knivstikket traff få centimeter fra hovedpulsåren og retten mente derfor at kun tilfeldigheter gjør at tiltalte ikke ble drapsmann.

Tilfeldigheter

– Retten legger videre betydelig vekt på at tiltalte ved sin handling bare var tilfeldigheter fra å gjøre seg til drapsmann, skriver retten i dommen.

33-åringen er tidligere dømt ti ganger, deriblant for hendelser hvor vold og kniv har vært involvert. Mannen ble så sent som i vår dømt til en fengselsstraff på 120 dager ubetinget fengsel og 90 dager betinget. Den betingede delen av straffen er ikke sonet.

Anker dommen

Tingretten fastsatte en fellesstraff som inkluderte de 90 betingede dagene. Straffen ble satt til fengsel i to år med fratrekk for 106 dager som mannen har tilbrakt i varetekt.

Advokat Paal Berg Helland forsvarte mannen i retten. Han sier at 33-åringen mener han er uskyldig og at dommen vil bli anket til lagmannsretten.

– Han er vantro og mener at han er uskyldig, sier Berg Helland, til fvn.no.