KRISTIANSAND: — Vi har holdt mannens utleievirksomhet under oppsyn helt siden i vår, opplyser etterforskningsleder i Agder politidistrikt, Geir Olaf Hansen, til fvn.no.

Leiligheter i sentrum Flere politimannskaper troppet opp på arbeidsplassen til mannen tirsdag formiddag. Etter det fvn.no erfarer skjedde selve pågripelsen uten dramatikk. Ledelsen ved bedriften skal også ha samarbeidet med politiet om pågripelsen.

Ifølge politiet skal mannen ha leid ut flere leiligheter til omreisende prostituerte. Leilighetene ligger i sentrum av Kristiansand.

Etter det fvn.no erfarer skal ikke mannen ha lagt skjul på virksomheten sin overfor folk han kjenner, men i stedet ha skrytt av utleieforholdene.

I avhør Etterforskningslederen ønsker ikke å gå inn på om mannen har erkjent straffskyld i saken, men han har i løpet av tirsdagen sittet i avhør på politistasjonen i Kristiansand.

— Vi har også gjort avhør av andre personer i løpet av dagen, sier Hansen.

Fvn.no vet at også prostituerte kvinner har vært inne til avhør hos politiet.

Mannen er siktet i henhold til den såkalte hallikparagrafen, straffelovens § 202. Her heter det: " Den som fremmer andres prostitusjon eller leier ut lokaler og forstår at lokalene skal brukes til prostitusjon eller utviser grov uaktsomhet i så måte, straffes med bøter eller fengsel inntil 5 år."