KRISTIANSAND: Sjøløvene har i mange år vært den første attraksjonen innenfor portene i parken. Nå er bassenget islagt, sjøløvene er borte og snart overtar andre krabater området.

– Det ble rettet et pålegg om å rense vannet i bassenget til sjøløvene. Vi måtte da ha bygd et nytt anlegg og da fått flere dyr. Det gjør vi ikke, forteller leder for dyreavdelingen i parken, Rolf Arne Ølberg, til fvn.no.

Da bassenget ble stengt 4. desember i år var det bare to sjøløver, Mona og Miranda, som bodde der. Mona kom fra en engelsk park i 1992, mens Miranda ble født i parken for ti år siden.

På plass i nytt hjem

Da Dyreparken i Kristiansand bestemte seg for å droppe sjøløvene, tok Edinburgh Zoo på seg oppgaven med å være vertskap for de to krabatene..

Den skotske har allerede flere sjøløver og et anlegg hvor sjøpattedyr kan bo godt. Plassen som nå er ledig i Kristiansand bidrar også til å gi litt ekstra boltreplass for andre.

Gir løvene mer plass

Sjøløvenes gamle hjem står nå tomt, men det varer ikke lenge. Huset, broa og bassenget skal fjernes til fordel for en utvidelse av konseptet "Afrika".

– Vi prioriterer om området og skal bruke det til løvene. Vi har et stort område for løvene og gjør det nå enda større, sier Ølberg.

Liker seg på toppen

Høyden bak sjøløvenes basseng har lenge vært et yndet oppholdssted for den etter hvert så omfattende løvestammen i parken. Neste sesong blir det enklere å få sett løvene.

– En fin ting som vi har lagt merke til er at løvene liker seg godt på toppen. Et høyt gjerde innlemmer området og snart vi det bli større sjanser for å se løvene, sier Ølberg.