KRISTIANSAND: — Etter at jeg fikk telefonen fra Norsk Tipping måtte jeg ringe de opp igjen rett etterpå for å sjekke om det virkelig var sant, sier Jan Egil Lynnes (36) fra Kristiansand, til fvn.no.

Sant var det, og like overraskede kompiser i lottolaget måtte overbevises.

Fine julegaver

Lynnes fikk den hyggelige telefonen fra Norsk Tipping i tre-tiden søndag. Uten å ha sjekket tallene ble det en stor overraskelse for Lynnes og lottolaget, bestående av syv menn fra Kristiansand. På hver blir det nærmere 300.000 kroner, mens to av dem kan inkassere halvannen andel, nærmere 450.000, på grunn av høyere innsats.

Også Terje Andersen fra Kristiansand, var en av vinnerne. Han innrømmer at det nok blir noe finere julepresanger i år, men er i likhet med Lynnes godt plantet på jorden.

— Det blir vel noe å bruke pengene på, men jeg har ikke bestemt hva, sier Andersen.

— Jeg har ikke noen voldsomme planer. Vi kan jo ikke hvile på laurbærene med 300.000 kroner. Men jeg skal i alle fall slette et dumt billån og kanskje selge båten når jeg muligens skal kjøpe bolig snart, sier Lynnes, som for tiden leier leilighet.

Røper ikke gullsystemet

Han forteller at det har blitt litt smågevinster opp igjennom, slik at de ikke har gått noe særlig i underskudd. I alle fall ikke etter storgevinsten på lørdag. Den største før det var på 58.000 kroner etter 6 rette og et tilleggstall helt i starten, for 3-4 år siden.

Lynnes er mannen som leverte inn kupongen og som samler inn pengene, i gjennomsnitt cirka 500 kroner på hver i uka. Hvilke tall som står på kupongen, som ble levert inn på Rundingen kiosk på Lund, vil han ikke røpe.

— Systemet består av 17 tall som veksles på fra uke til uke. Men vi kan jo ikke røpe det gode systemet, sier Lynnes lurt.

Vinnertallene på lørdag var i alle fall disse:

1-6-15-20-25-32-34