KRISTIANSAND: – Det er klart at det er krise etter at julehandelen gikk dårlig. Vi må selge ut til halv pris for å få redusert lageret, sier daglig leder ved Happy, Paal Lidi. Hvorvidt butikken overlever er foreløpig ikke avklart.

Se webtv-reportasjeI løpet av timene butikken holdt søndagsåpent forsvant mellom 20 og 30 sofaer, en god del TV-er og utrolig mye rart. Tidvis var køene godt over 50 meter lange inn i butikken.

– Vi fikk nylig stjålet to ATV-er på en henger fra oss nylig. Vi fikk ikke nye på forsikringen og må nå ha to nye, så derfor måtte vi hit i dag, forteller Ove Haugen.

Sammen med sønnen Thomas kikket han på flere modeller som var til salgs. At finanskrisen slo til og prisen ble halvert, var heller ikke negativt for Haugen.

Han var ikke den eneste som impulshandlet for mange tusen kroner hos varehuset like ved Lumberkaia.

Da Fædrelandsvennen var i butikken like før klokken 17 søndag, var samtlige parkeringsplasser utenfor butikken benyttet. En tidligere politimann holdt streng kontroll ved inngangsdøra for å hindre at folk skulle komme inn. Det var rett og slett ikke plass til flere kunder i den omfangsrike butikken.

– Hvorfor selger dere alt til halv pris?

– Vi har rett og slett varer for 30 millioner på lager. Vi merker finanskrisen og må selge ut alt av varer, forklarer avdelingsleder Carina Hagen hos Happy.

Se webtv-reportasje