KRISTIANSAND: Brødrene Mads (3) og Jørgen Ose Johannessen (5) var tirsdag i Dyreparken sammen med mamma. Fvn.no møtte dem inne i løvenes hule, hvor de stod og speidet mot glassburet.

— Hvor er løvene henne?, spør Jørgen (5) etter å ha latt blikket gli over alle kriker og kroker i buret.

— Jeg tror de har gått og gjemt seg, får han til svar av mamma.

- Hvorfor tror dere de gjemmer seg?

— Fordi de er redde, sier brødrene.

Liker ikke bråk

Tirsdag var det mange skuelystne inne i løvenes hule, og mange skravlet og pekte mot løveburet.

— Det er viktig at det er stille og rolig her inne, hvis ikke tør ikke løveungene å komme fram, sier dyrepasseren som sitter vakt ved løveburet.

Mads og Jørgen synes ikke det er rart at løveungene blir sjenerte når det er så mye lyd, og mange folk som ser på dem.

Guttene går ofte i Dyreparken, og spesielt Mads er veldig glad i dyr. Løver er blant favorittdyrene, og han har sett løveforeldrene i parken mange ganger. Løveungene har han til nå bare sett på nyhetene.

— De er veldig fine, sier han.

- Ville du hatt en av dem som kjæledyr?

— Ja, jeg har mange løver hjemme, svarer Mads.

Det viser seg at han sikter til løvebamsene sine, som han teller opp til fire på handa.

SKUELYSTNE: Mange var innom løvenes hule i håp om å få se løveungene, men de fleste måtte gå skuffet hjem. FOTO: Kjartan Bjelland. — Dumt at vi ikke fikk se dem

Brødrene var innom løvenes hule to-tre ganger i løpet av tirsdagen i håp om å se de små krabatene, men ga etter hvert opp, og gikk for å se på andre dyr.

— Det er litt dumt at vi ikke fikk se løveungene, sier de.

Det ble for første gang mulig for publikum å besøke løveungene på mandag. Da ble de fire løvejentene til Sela, Nala, Lea, Kiara og Akira, sluppet sammen med Kila og hennes små, foreløpig navnløse unger.

— Det har gått veldig fint. De går godt sammen, og ungene har begynt å leke med hverandre, sier sjef for dyrepasserne, Rolf Arne Ølberg.

- Må være heldig for å se dem

Hvis du skal få med deg denne lekingen, må du imidlertid være der på de rette tidene.

— Løveungene har ikke blitt vant til folk enda, og de ligger ofte og slapper av og sover i rommet bak glassburet. De sover gjerne i et par timer, og så kan de komme frem igjen. Du må derfor være heldig for å se dem, eller være tålmodig og vente, sier Ølberg.

Mandag var løveungene ute og lekte foran glasset i et par timer. Da fvn.no var i løvenes hule tirsdag ettermiddag, var de mer tilbakeholdne.

Fikk et glimt av løveungen

En av de minste løveungene tok noen prøvende skritt ut fra bakrommet, og tittet nysgjerrig opp på menneskene som stod og glodde på den. Etter et lite minutt hadde løveungen fått nok oppmerksomhet, og listet seg inn i skjul igjen.

Det var mange smil og blanke blikk å se blant de som fikk et glimt av løveungen.

— Det var gøy å se løven, den var fin, sier Silje Anette Herland (3).

Like før løvenes hule ble stengt av tirsdag kveld, skal alle løveungene ha kommet ut for å leke.

— Da hadde det roet seg litt, og de følte det kanskje tryggere å komme frem. De herjet rundt, og brydde seg ikke om at det var folk der, sier Ølberg.

Se video: De to løvekullene møtte hverandre

NYSGJERRIG: En av de minste løveungene våget seg frem foran publikum ie et kort minutt, før den lusket inn på bakrommet igjen. FOTO: Kjartan Bjelland.