LILLESAND: Begjæringen om arrest kom fra det ungarske bemanningsselskapet Degus Bau, som har leid ut rundt 100 sjåfører og maskinførere til den tyske entreprenøren Reinhold Meister.

Ifølge begjæringen skal Meister skylde det ungarske selskapet 8,2 millioner kroner. Ifølge advokat Bjørgulv Rygnestad i Degus Bau skal Meister ha gitt Degus Bau beskjed om at regningene ikke vil bli betalt.

Store problemer

Kristiansand tingrett legger til grunn at Meister har store økonomiske problemer og at det kan bli vanskelig for det ungarske selskapet å få sine penger uten at det tas arrest i maskinene mens de står i Norge.

Beslutningen om arrest ble tatt av tingretten uten at Meister visste noe som helst. Dette var etter ønske fra Degus Bau, som fryktet Meister ville skipe ut maskinene før rettens avgjørelse forelå.

Blir stående

Kjennelsen om midlertidig forføyning oppheves om Meister betaler sin gjeld til Degus Bau. Inntil da blir maskinene stående. Politiets plombering skal hindre Meister i å reise av gårde med maskinene.

De beslaglagte maskinene står spredt rundt på hele E 18 anlegget. Da Fædrelandsvennen i går var ute på anlegget var det ingen tvil om at Meister er i ferd med å pakke sammen.

På Gaupemyr var et par av Meisters ansatte i ferd med å rydde i noen store borerigger. Tyskerne bekreftet at maskinene skulle klargjøres for utskiping i nær fremtid.

Avvikler i Norge?

Samtidig opplyser Reinhold Meisters advokater til Fædrelandsvennen at selskapet er i dialog med hovedentreprenør for E 18-anlegget CJV E 18. Advokat Christoph Morck hos Meister vil ikke svare på om selskapet har begynt å avvikle i Norge.

Kyrre Lian i CJV E 18 vil ikke si om dialogen med Meister kan ende opp med at Meister går tilbake til arbeidet. Lian sier CJV E 18 jobber med flere løsninger for å få veiarbeidet tilbake på skinner etter at Meister 31. juli parkerte alle maskinene.

Fakta:

  • Degus Bau Kft er et ungarsk bemanningsselskap. Har avtale med Meister om utleie av ungarske sjåfører og maskinførere.

  • Reinhold Meister GmbH er et tysk entreprenørfirma, med rundt 600 ansatte. Meister-gruppen har 1.400 ansatte.

  • Meister kom sent i 2006 til Norge med en større maskinpark, som største underentreprenør til CJV E 18. * Nå krangler Meister og CJV E 18 om rollene og ansvar og fordeling av milliontapene på E 18-anlegget.

Reinhold Meister frykter konkurs — les mer i Fædrelandsvennen onsdag.