KRISTIANSAND: Politiet mener 31-åringen har vist at han er i stand til å opparbeide seg tillit til barn på svært kort tid, og mener det derfor er stor fare for at 31-åringen vil begå nye overgrep i påvente av rettsaken som er berammet i juni i år. Dette mener politiet også gjelder barn utenfor idrettsmiljøet.

Dessuten mener politiet at siktede ikke evner eller har vilje til å styre sin tiltrekning mot barn.

31-åringens forsvarer mener på sin side at det er svært lite sannsynlig at hans klient vil begå nye overgrep i påvente av rettsaken, ettersom alle overgrep er begått gjennom hans verv i Våg.

27 gutter Den tidligere sportssjefen ble pågrepet 5. februar i år, og satt i varetekt.

Mannen er siktet for seksuelle overgrep mot inntil 27 gutter i alderen 12 til 16 år. 31-åringen var i tillegg til sportssjef, trener over en lang tid. Han hadde blant annet personlige lørdagstreninger med enkelte gutter i klubben. Det var foreldrene til en av disse guttene som varslet Våg-ledelsen om overgrepene.

Ifølge politiet dreier de fleste overgrepene seg om seksuell handling, altså beføling i lovens forstand. De andre overgrepene knytter seg til seksuell handling som har en langt høyere strafferamme.

Lettet Den siktede treneren har uttrykt lettelse over at overgrepene ble avdekket. Han sier gjennom sin forsvarer, Ben Fegran, at det skal bli godt å få rettsaken overstått, og få startet soningen.

Kristiansand tingrett har allerede forhåndsberammet rettssaken mot 31-åringen. Tirsdag 9. juni frem til torsdag 18. juni er foreløpig satt av.