LYNGDAL: Fabrikken, som ligger på Rom i Lyngdal, har rundt 220 ansatte og må nå permittere folk for andre gang på et halvt år, melder Farsunds Avis. I forrige omgang ble 36 ansatte permittert.

Nedgangen i salget har særlig påvirket markedene i USA, Frankrike, Storbritannia og Øst-Europa.

– Permitteringene trer i kraft fra og med 13. april og strekker seg ut uke 25. Hvor lenge de ansatte vil forbli permittert er usikkert, men jeg frykter for at det ikke blir noen særlig endring til det bedre før mot slutten av året, sier administrerende direktør Bengt Rasin til Farsunds Avis.

De 30 som nå permitteres har alle tilhold i fabrikken i Lyngdal. Flesteparten, rundt 20 personer, har tilhold i produksjonen og ti innen forskning og administrasjon. Salgsavdelingen er blitt fredet.

Tillitsvalgt ved bedriften, Peter Quint, er glad for at ingen så langt er sagt opp.

– De ansatte har i lengre tid ventet på at noe skulle skje. Vi har lenge sett at ferdigvarelageret vokste for hver dag, en situasjon som ikke kunne fortsette. Selv om permitteringer er tungt, er mange lettet over at det er tatt en avgjørelse. Det gode i denne situasjonen er at man ikke gikk til oppsigelser. Nå må vi bare håpe på at vinden snur, og de som må ut i permisjon kan komme raskt tilbake i jobb, sier Quint til Farsunds Avis.