Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: Det ble kaotisk da det begynte å brenne i en blokk i Mariåsen i Arendal ved 04-tiden natt til søndag. Flammer og tjukk røyk gjorde situasjonen svært uoversiktelig.

— Vi fikk melding om brann i Mariåsen 1C i Arendal klokken 04.05. Ifølge folkeregisteret er det 23 beboere i boenheten, forteller operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

14 personer ble reddet ut. Det bodde 23 personer i den seksetasjers blokka. I morgentimene gjennomsøkte røykdykkere bygningen for å se om flere personer var innesperret, men det var det ikke. De åtte beboerne som ikke ble funnet, var ikke hjemme da brannen brøt ut.

Brannvakta i Agder opplyser ved 09-tiden søndag at mannskaper fra én brannbil fortsatt er på stedet og holder vakt samt fjerner vannsøl for å begrense skadene. Bygningen er sperret av.

Person funnet død

Én person ble meldt savnet, og etter en stund ble mannen funnet omkommet inne i en leilighet.

— Klokken 05.07 fikk vi bekreftet at én person er funnet død i en leilighet i bygningen, sier Enoksen.

Mannen som døde er en 39 år gammel mann som bodde i leiligheten der brannen antas å ha startet. En nabo på stedet forteller til fvn.no sin reporter på stedet av gnistspruten formelig stod ut fra leiligheten hvor den omkomne bodde.

Alle tilgjengelige ambulanse-ressurser, lege fra legevakten og lege fra luftambulansen rykket ut til brannstedet. Politiet opprettet i natt samlingsplass for de berørte, og kommunens kriseteam ble satt i sving.

Møte for de evakuerte

  • Vi har kjørt opp politibiler slik at vi kan sette noen inn der, fortalte Enoksen fvn.no ved 05-tiden.

Politiet opplyser søndag morgen at noen av beboerne er innlosjert hos familie og venner, mens andre bor på hotell. Kriseteamet i Arendal støtter opp rundt de evakuerte. Klokken 14 søndag var politiet og kriseteamet i møte med de evakuerte på hotellet der de fleste bor.

— Vi kommer nok til å åpne for at kan reise hjem igjen ganske fort, sier politioverbetjent Petter Olsen ved Arendal politistasjon til fvn.no søndag ettermiddag.

Olsen anslår at beboerne kan dra hjem igjen allerede søndag, men understreker at det ikke er han som bestemmer dette.

Bistand fra Skien Restverdibilen fra Kristiansand måtte bistå brannvesenet i Søgne med en husbrann. Dermed måtte brannvesenet i Arendal be om assistanse fra Skien.

— Alt er under kontroll nå. Det som skjer nå er at restverdibil fra Skien rekvireres. Vi setter inn mannskaper for å holde kontrollen på brannstedet fremover, forteller alarmsentraloperatør Kjell Christian Knarvik ved 110-sentralen, til fvn.no.

Årsaken til brannen er ukjent. Kriminalteknikere har søndag formiddag gjort en foreløpig undersøkelse på stedet, men politiet kan ennå ikke opplyse hva som kom frem i undersøkelsen.

SKADER: Slik så det ut inne i blokka ved leilighetene som ble mest skadet. Foto: Ernest Boswarva

SOTSKADER: Slik så blokka ut dagen derpå. Foto: Ernest Boswarva.