KRISTIANSAND: — Nå forsøker vi å få lastet om båten så fort det lar seg gjøre for deretter å sette kursen mot Kristiansand igjen, opplyser linjedirektør Odd Grønberg til fvn.no ved 15-tiden.

Ifølge Color Line er det lite tid Superspeed har mulighet til å innhente. Dermed vil også avgangen fra Kristiansand klokken 16.30 bli utsatt med tre timer.

— Nå får vi håpe at det ikke blåser opp igjen, så vi kan få fraktet alle passasjerer fra Danmark hjem igjen, sier Grønberg.

Tidligere søndag fortalte Grønberg at omkring 1500-1600 passasjerer venter på å komme med båten til Kristiansand.

— Meldingen går ut på at været skal løye igjen mot kvelden, så vi håper det slår til, håper Grønberg.

(Sak fra i går)

Superspeeds seiling kansellert Superspeeds seiling til Hirtshals klokken 16.30 i dag ble kansellert som følge av bølger på opp mot seks meter i Skagerrak.

KRISTIANSAND: - Vi hadde ikke noe annet valg enn å hoppe over den planlagte seiligen klokken 16.30 da værmeldingen var som den var, sier linjedirektør Odd Grønberg til fvn.no.

Høye bølger Ifølge yr.no blåser det omkring 20 meter i sekundet i både indre og ytre Skagerrak, og bølgehøyden er på mellom 4 - 6 meter.

— Da har vi ikke noe der ute å gjøre, sier Grønberg.

Ifølge Color Line er det ikke vindstyrken som setter en stopper for båten, men høye bølger som har smittet over fra Nordsjøen.

Etter planen ville Color Line forsøke å seile ut fra Kristiansand klokken 20 lørdag kveld, men nå blir det i alle fall ikke noen avgang før klokken 08 i morgen tidlig.

— Men vi får opplyst at været ikke kommer til å gi seg med det første, så det kan godt tenkes at vi også må utsette morgendagens avgang noe, sier Grønberg.

Ventende passasjerer Det kan i så fall skape trøbbel for de to planlagte seiligene søndag. Det venter nemlig mange passasjerer i Hirtshals som skal hjem til Norge.

— I morgen blir det to fulle båter, så vi håper at vi kan komme oss over så fort som mulig, sier Grønberg.

Passasjerer som ikke har lokal tilknytning, har fått tilbud om hotellovernatting, opplyser Color Line.