KRISTIANSAND: — Det er en rutinesak når vi har hatt en slik strømutkobling som vi har hatt i helgen for å se om det har skjedd noe som ikke burde ha skjedd, sier regionsjef ved DSB Region Sør, Bjørn Bråthen, til fvn.n.

Han har hatt samtaler med Agder Energi og bedt dem avlevere en rapport på helgens situasjon i løpet av uken.

  • Vi er blitt enige om å snakke sammen i morgen og deretter skal Agder Energi avlegge en rapport til vurdering, sier Bråthen og presiserer at dette er noe DSB alltid vil kreve i en slik sak som dette.

JOBBET PÅ SPRENG: Montører ute på oppdrag for å lokalisere og feilrette strømbruddene.

Totalt var 15.000 husstander uten strøm i løpet av snøhelgen på Sørlandet. På det meste var 10.000 husstander uten strøm samtidig. Tre døgn etter at snøen begynte å falle i Agder, er fortsatt 130 husstander uten strøm. 60 husstander har vært uten strøm helt siden lørdag morgen.

Agder Energi hadde søndag kveld håp om at strømmen skulle være tilbake til samtlige husstander i løpet av natt til mandag, men jobber fortsatt med å lokalisere og feilrette mandag formiddag.

Årsaken til helgens strømbrudd var kortslutning i ledningene som følge av sterk vind og tung snø som har fått flere trær til å knele over strømlinjene slik at de er blitt revet dem ned.

Agder Energi hadde 100 montører i sving for å lokalisere og rette opp feilene. De fikk en tyngre jobb en ventet da de to helikopterene som skulle bistå i arbeidet aldri kom seg opp i lufta, og mannskap på et punkt måtte snu i forbindelse med trafikkstoppen som oppstod på E 18 etter at en trailer trailer sperret veien i flere timer.