BIRKENES: Politiet fikk melding om ranet klokken 12.06

— Det kom en person inn i banken. Han skal ha vært ganske høy og hatt på seg en motorsykkelhjelm. Under hjelmen skal han ha hatt en sort hette og var ellers mørkt kledd, sier lensmann i Birkenes, Ole Gustav Henriksen, til fvn.no.

INTERVJUET: Her blir banksjef Harald Flaa intervjuet i etterkant av ranet. FOTO: Jostein Blokkhus

BevæpnetIfølge operasjonsleder skal vedkommende som var inne i banken ha vært bevæpnet.

— Han var i besittelse av en pistollignende gjennstand, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Jon Kvitne, til fvn.no.

Mens raneren var inne i butikken skal en kamerat ha ventet på ham på utsiden på en motorsykkel. Denne var gul med mørkegrønne eiker.

— Han som ventet på utsiden var iført en mørk jakke med en lys stripe. Ellers hadde han på seg blå bukser og gul hjelm. De stakk av i retning Herefoss, sier lensmannen.

Kundene tvunget til å legge seg ned

Selve ranet skal ha vart i to til tre minutter. Sykkelen som ranerene stakk av gårde på var uten kjennetegn.

Ifølge banksjef, Harald Flaa, skal det ha vært fem til seks ansatte i banken inne da ranet skjedde. Tre befant seg bak skranken og tre i området. I tillegg var det flere kunder i banken. Kundene skal ha blitt tvunget til å legge seg på gulvet under ranet.

— De er tatt godt hånd om og var med på å beskrive ranerne for politiet, forteller Flaa til fvn.no.

Han beskriver ranet som skremmende.

— Det defineres som et grovt ran og det var jo våpen inne i bildet. Raneren hadde en skremmende oppførsel og lagde mye støy. Så dette er jo en vond opplevelse for de involverte, sier Flaa.

Foto: Birkenes sparebank

Mindre pengebeløp

Flaa kan fortelle at de ansatte i banken har vært igjennom en del øvelser som tar for seg hva man skal gjøre under et ran.

— Vi har blant annet fått god hjelp av Sparebanken Pluss som hadde et ran tidligere i sommer. De har gitt oss litt input på hvordan man skal håndtere slike situasjoner, forteller banksjefen.

Ifølge ham skal ranerene ha snakket engelsk seg i mellom.

Beløpet som ranerene kom seg av gårde med vil han ikke gå ut med, men sier at det dreier seg om et mindre pengebeløp.

(Les mer under bildet)

UVANLIG BESKJED: Det var en uvanlig beskjed som i dag møtte kundene i Birkenes sparebank. FOTO: Jostein Blokkhus

Mye politi deltar

Store politiressurser er satt i sving ved banken og på en rekke veier i nærheten av Birkenes. Både ressurser fra Sand driftsenhet, som omfatter Lillesand, Birkenes og Grimstad, og Kristiansand deltar. Det samme gjør mannskaper fra Utrykningspolitiet.

Etter det fvn.no forstår, pågår det søk i flere områder. Politiet hadde ekstra personell i Birkenes i forbindelse med søk etter en savnet kvinne.

Siste sikre observasjon var ved Senumstadbrua. Det letes i retning Vegusdal.

Saken oppdateres

Har du tips i saken? Tlf/sms/mms til 03811 eller tips@fvn.no