KRISTIANSAND: Fredag ble kontrakten mellom rederiet og STX i Helsinki signert. Baren på 7. og 8. dekk blir bygget bakover. Dermed blir det plass til over 400 flere gjester.

– Vi skal bygge bakover hvor dekket er i dag. Vi strekker ut baren såpass at vi får en utvidelse med nesten 450 plasser, forteller en stolt linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om utvidelsen. Nå er kontrakten signert og det er klart at ombyggingen vil skje i januar neste år. Tilbygget lages i en modul som heises på plass når skipet ligger i dokk.

Mangel på passasjerplasser og restaurantplasser har skapt hodebry for Color Line. Ifølge Grønberg skal en stor pizzarestaurant sikre passasjerene mat.

– Vi bygger rett og slett en stor pizzarestaurant. Der vil man ikke måtte løse inngangsbillett med mat for å sitte, sier Grønberg.

Mens skipet gjennomgår den fem uker lange ombyggingen tidlig neste år vil søsterskipet, Superspeed 2, gå til både Kristiansand og Larvik. Color Line har sikret seg opsjon på ombygging av det andre skipet, men dette er så langt ikke vedtatt.