KRISTIANSAND: Politiet pågrep en britisktalende mann i det vedkommende var i ferd med å trekke bort en campingvogn fra butikken som ligger i Sørlandsparken. Mannen ble pågrepet like ved gjenvinningsstasjonen i Sørlandsparken, bare noen hundre meter fra caravancenteret. Han hadde da mistet vogna av tilhengerfestet slik at den hadde krasjet inn i en lyktestolpe.

Arrestert

— Sjåføren hadde mistet vogna av bilen da politiet kom ut til stedet. Bilen ble beslaglagt, og mannen er satt i arrest ved Kristiansand politistasjon, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

Det var klokken 21.54 politiet fikk melding om tyveriet fra butikken i Skibåsen i Sørlandsparken. Ifølge politiet var det en tilfeldig forbipasserende som reagerte på personer som var inne på butikkområdet. Mannen varslet politiet som rykket ut til stedet.

Patruljen meldte inn til operasjonssentralen at de hadde pågrepet den britisktalende mannen klokken 22.28. ## Enda en vogn borte

Butikkens ledelse ble kontaktet av politiet. Da en representant fra caravansenteret kom ut til butikken, kunne han slå fast at ytterligere én campingvogn var borttatt fra stedet.

Campingvognene er av merket Adria Alpina og koster 330.000 kroner stykk. Vognen som tyven mistet ikke langt unna butikken, skal ha fått betydelige skader som følge av behandlingen.

— Den er bortimot totalskadet, forteller innehaver av caravansenteret, Arne Kjell Nyhagen.

Han er selv på caravanmesse i Düsseldorf i Tyskland, men har snakket med ansatte hjemme i Norge.

Var innom

— Vi hadde innom to britisktalende menn for to dager siden. De viste stor interesse for de to luksusvognene. Vi ble skeptiske til oppførselen, og valgte derfor å sette lås på vognene. Torsdag kveld ble den ene vogna imidlertid klargjort for en kunde på verkstedet, og dermed satt ned ulåst. De har helt sikkert ligget på lur, og slått til når de ansatte var borte, sier Nyhagen.

Innehaveren har snakket med en kollega som selger vogner ved et caravansenteret i Porsgrunn. Han kunne fortelle at de hadde innom de samme mennene onsdag denne uken. De viste interesse for samme type vogner, og hadde stilt akkurat de samme spørsmålene.

— Heldigvis at politiet klarte å stoppe den ene tyven. Det er godt at de utenlandske bandene ikke alltid vinner, sier Nyhagen.

Han forteller at begge vognene er forsikret, men at det er en egenandel på 50.000 kroner per vogn.

— Det er veldig leit for kunden som skulle hente vogna si i morgen tidlig, men det er lite vi kan gjøre med det.

Ikke innegjerdet

Det er ingen form for gjerde rundt butikken i Sørlandsparken, og vognene kan ifølge Nyhagen kobles rett på et tilhengerfeste.

— Vi kunne selvfølgelig ha låst alle vognene med kjetting, men det hadde blitt mye ekstra jobb, sier Nyhagen.

Han understreker samtidig at det er første gang de opplever tyveri av vogner fra butikken. På nyåret skal butikken flytte til nye lokaler.

— Der skal alle vognene stenges inne bak gjerder, sier han.

Grenser og toll varslet

Politiet ønsker svært gjerne tips fra publikum.

— Vi har varslet både Tollvesenet og grensekontroller. Vognene er uregistrert, men vi mistenker at de blir påsatt utenlandske skilter etter kort tid, sier Osaland.

Operasjonslederen har tro på at vognene kan komme til rette ettersom det er pågrepet en person og et kjøretøy.

— Det kommer jo helt an på hva han velger å si i avhør, sier operasjonslederen.