SØGNE : — Det er korrekt at et barn er blitt fjernet fra en barnehage i Søgne. Barnet ble overtatt av Søgne omsorg i forrige uke, og levert i barnehagen i dag. Bestemor til barnet har møtt opp i barnehagen, og kommet med en forklaring om at hun skulle ta barnet med til en avtale og så forsvunnet, og siden har hun bare blitt borte. Det har ikke vært mulig å komme i kontakt med henne, opplyser lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, til Fædrelandsvennen.

Etterlyst Politiet i Søgne har nå sendt ut en etterlysning av bestemoren og den fem år gamle jenta.

— Vi har varslet politienheter rundt på Sørlandet, og bedt dem om å holde utkikk etter bilen som hun kjører. Vi har også prøvd å komme i kontakt med henne på mobil, og gjennom annen familie. Da jeg gikk fra jobb, hadde vi ikke lykkes med dette, forteller Pedersen.

- Vil dere kalle dette en kidnapping?

— Hva vi skal kalle dette i forhold til lovens bokstav har vi ikke akkurat tenkt så mye på, men det er noen som har gjort noe de ikke skulle gjort, sier han.

Skulle ikke skje Siden omsorgen for barnet i forrige uke ble overlatt til barnevernet i Søgne, skulle ikke bestemor ha kunnet fjernet barnet fra barnehagen.

— Men det hele gikk fort og kontant, og jeg har inntrykket av at de i barnehagen hadde blitt overrumplet, forklarer lensmannen.

Inntil sist uke var kontakten mellom barn og familien som normal. Barnet og moren har også bodd sammen med bestemor, og politiet frykter ikke at bestemor vil skade barnet.

- Lider ikke - Vi har ingen grunn til å tro at barnet lider noen last. Her er det nok bare snakk om uenighet i forhold til hvem som skal ha omsorgsrett for 5-åringen, sier han, og føyer til:

— Men det er fattet et lovlig vedtak om at barnevernet i Søgne skal ha omsorgsrett for barnet, og det må vi forholde oss til selv om de på den andre siden er uenige, fastslår han.

Politiet har i løpet av dagen undersøkt adresser der de tror bestemoren kan ha tatt med seg jenta. De har også prøvd å komme i kontakt med henne på mobil, og gjennom familie.

— Vi har sjekket de mest åpenbare stedene, men foreløpig kan det virke som hun ikke ønsker å bli funnet, sier Pedersen.

Fædrelandsvennen klarte ikke å komme i kontakt med barnets mor i går kveld.