KRISTIANSAND: Den nå cirka 22 år gamle jenta valgte ikke å anmelde voldtekten i påsken 2001. Hun ble gravid og tok abort i mai samme år etter åtte ukers svangerskap.

Først i januar 2007 anmeldte hun overgriperen. Nesten samtidig kom det tre andre anmeldelser mot den samme mannen. To av disse ble henlagt. Den tredje førte til tiltale, og denne voldtekten skjedde ifølge retten i januar 2006. Kristiansand tingrett slår fast at det er samme fremgangsmåte for begge voldtektene.

Tiltalte fikk kontakt med ofrene via chattekanaler. Det utviklet seg til vennskap. På biltur ble voldtektene gjennomført.

I retten hevdet 27 åringen at han var utsatt for et komplott fra en tidligere samboer som hadde alliert seg med de to fornærmede i saken for å få ham dømt. Han påstod av samleiene var frivillige.

Retten avviser komplotteorien fullstendig.

«Det foreligger ikke noe rasjonelt motiv for at den ene eller begge skulle inngi falsk voldtektsanmeldelse for et regulært samleie henholdsvis fire og ett år etter. Etter bevisførselen legger retten videre til grunn at de fornærmede overhodet ikke tidligere har hatt og fortsatt ikke har noen som helst kjennskap til eller kontakt med hverandre, og at de verken har hatt eller har kjennskap og kontakt med tiltaltes tidligere samboer eller noen annen tredjeperson som kan være arkitekten i et slikt komplott mot tiltalte som han har hevdet», skriver retten.

Gjerningsmannen er tidligere dømt for overgrep mot barn under 14 år. Han må betale til sammen 250.000 kroner i oppreisningserstatning til de to fornærmede.