MANDAL: Omlag én måned overfallsranet på gangveien langs Sjøsanden, ble tirsdag natt en 61 år gammel mandalsmann overfalt av to ungdommer i bil, skriver Lindesnes Avis.

Les også: Ektepar brutalt ranet

Forsøkte å rømme

Ransofferet var på vei hjem ved 02-tiden natt til tirsdag. I Kastellgata stoppet en bil like ved ham. Mannen ble bekymret og la på sprang. To ungdommer kom ut av bilen, og løp etter ham. Litt etter tok de ham igjen, og la ham i bakken.

Skremt av vitner

— De ville åpenbart ta fra ham andre verdisaker, som lommeboken. Men akkurat da mannen ble lagt i bakken kom to jenter gående fra langs veien fra Sjøsanden Næringspark. De to overfallsmennene ble skremt, men fikk rappet med seg mannens mobiltelefon før de stakk av gårde i bilen, forteller Tor Åge Tronstad, fungerende politistasjonssjef ved Mandal politistasjon til Lindesnes Avis.

De to jentene hjalp mannen, og han klarte selv å kontakte politiet.

Etterlyser vitner

  • Vi ønsker nå å komme i kontakt med vitner. Særlig de to jentene, men også andre som kan ha sett noe i området i tidsrommet mellom kl. 01.30 og 02.30 natt til tirsdag, sier Tronstad.

De to jentene, skal ifølge 61-åringen, snakke engelsk. Den ene av dem har asiatisk utseende.

— Mennene skrek og laget så mye støy han kunne, så det er godt mulig også andre kan ha sett eller hørt noe. Vi er svært interessert i alle observasjoner. Men særlig vil vi snakke med de to jentene, sier Tronstad til avisa.