GRIMSTAD: Politiet leter i kveld etter tre personer som de knytter til to dramatiske hendelser søndag formiddag.

Den første er en kvinne som stakk fra stedet da en sort BMW kjørte i en husvegg i Grimstad i ettermiddag. Føreren av bilen ble pågrepet på stedet, mens kvinnen løp av gårde. Det er ukjent om kvinnen bar på våpen da hun stakk fra stedet.

Les også:

Gisseldrama og biljakt i Grimstad

Tatt som gissel

— Klokken 0945 i formiddag fikk vi melding om at en kvinne ble dratt inn i denne BMWen mot sin vilje på Kvarstein. Vi er usikre på om det er denne kvinnen som stakk av etter at bilen kolliderte i Grimstad. Vi er også usikre på om vedkommende er fornærmet eller medvirkende i saken, sier politiinspektør Magnus Andreassen i Agder politidistrikt.

Noe tidligere, rundt klokken 0800, ble en vekter truet med håndvåpen i Sørlandsparken. Vekteren passet på noen bygninger i parken da en person tvang seg inn i bilen og ba vekteren tømme bankkontoen sin i nærmeste minibank.

— I tillegg bad han vekteren om å fylle opp tanken. Mens tanken ble fylt kom en tredje person til. Gjerningsmannen tvang også denne personen inn i bilen. De to ble imidlertid sluppet ut av bilen ved 11-tiden. Deretter meldte vekteren fra til politiet om det som hadde skjedd, sier Andreassen.

Avhør

Vekteren sitter fortsatt i avhør på politihuset i Kristiansand. Den andre personen som ble tvunget inn i bilen har ikke gitt lyd fra seg til politiet.

— Vi ber nå denne personen om å melde seg så vi får tatt forklaringen hans, sier Anderassen.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. I den forbindelse etterlyser politiet opplysninger om en beige Volkswagen Golf med registreringsnummer PP 82978.