KVINESDAL: Om kvelden lørdag 11. juli i år kjørte den 22 år gamle mannen motorsykkel i Kvinesdal. Han hadde da en passasjer på sykkelen og kjørte fra Norway Rock Festival. Blodprøven tatt en drøy time senere viste at han hadde 2,48 i promille.

Mannen ble også i fjor dømt for promillekjøring.

«Ved gjentatt promillekjøring (…) skal det reageres med ubetinget fengsel og bot. (…) Det er skjerpende at tiltalte relativt kort tid etter den forrige promilledommen på ny kjører med høy promille,» heter det i dommen fra Lister tingrett.

Men dette er ikke det eneste mannen er dømt for. Motorsykkelen mannen kjørte hadde nemlig ikke lovlige skilter, 22-åringen hadde ikke førerkort og etter å ha blitt stoppet av politiet nektet han å oppgi navn og adresse.

I tillegg er han dømt for å ha svindlet til seg nesten 40.000 kroner for mye i dagpenger fra Nav ved at han unnlot å oppgi at han hadde arbeidet i perioden han fikk dagpenger for.

Straffen for disse forholdene ble fengsel i 60 dager, tilbakebetaling av penger til Nav, inndragning av førerkort for alltid, samt at mannen må betale 1.000 kroner i saksomkostninger.