KRISTIANSAND: — De har kun konsentrert seg om gull- og diamantvarer, sier innehaver av butikken, Svein Berglihn, til fvn.no

Se sjokkbrekket i sakte film herTyvene brukte en stjålen Audi 80 som rambukk for å ta seg inn i gullsmedforretningen like over klokken 04 natt til lørdag. Sjokkbrekket var over på 48 sekunder.

Uekte smykker

Tyvene, som ble overrasket av en vekter fra Securitas, tok også med seg en del varer de vil få lite igjen for.

— De har tatt med seg en del uekte smykker som ikke har noen reell verdi, sier Berglihn.

Har du tips i saken, ring 03811 eller send sms til 03811

Smykkene var kun kopier av de ekte og langt mer kostbare smykkene som blir oppbevart med bedre sikkerhet enn varene som stod utstilt i butikkvinduet.

Les også: Sjokkbrekk mot gullsmedbutikk i Kristiansand

Ifølge politiet er det mye som tyder på at det er østeuropeere som står bak sjokkbrekket mot gullsmedforretningen. Krimteknikere har undersøkt butikklokalet, men kan foreløpig ikke si om det er funnet avgjørende spor.

Fant brekkjern

  • Vi har funnet et brekkjern, som blir sendt videre til Rettsmedsinsk institutt og Kripos for undersøkelse. Så får vi se om vi kan finne DNA-materiale fra fingeravtrykk, sier krimtekniker Bjørn Grongstad til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet

RYGGET INN: Tyvene brukte en stjålet Audi 80 som rambukk. Foto: Overvåkningskamera

Bilen tyvene brukte under brekket ble funnet igjen ved Statoil i Elvegata kort tid senere. Den ble stjålet fra Hamreheia i Kristiansand natt til fredag, hvor den stod parkert utenfor en bolig.

Bileieren meldte Audien stjålet på Kristiansand politistasjon i går ettermiddag. I dag fikk han vite av en kamerat at det så ut som bilen var brukt i sjokkbrekket.

— Jeg ringte politiet og fikk bekreftet at bilen min var brukt i brekket. Jeg skal få en tilbakemelding i løpet av neste uke hva som skjer med bilen, sier eieren til fvn.no.

Ifølge krimtekniker Bjørn Grongstad vil bilen bli undersøkt av politiet mandag.

Ukjent verdi

Svein Berglihn vet foreløpig ikke hvor store verdier de tre innbruddstyvene fikk med seg.

— Det kan se ut som om det er tatt en god del, men jeg kan ikke gi noe overslag på hva det vil koste foreløpig, sier innehaveren, som uansett regner med å gå i minus etter nattens tyveri.

— Ved sånne hendelser går vi alltid i minus. Det er ting man ikke får dekket selv om man har god forsikring, sier han.

Sjokkbrekket førte til store ødeleggelser i butikken.

— Mye blir ødelagt når man rygger en bil inn i utstillingen. Hele inngangspartiet ble ødelagt, sier krimtekniker Grongstad.

Kripos varslet

To vitner skal ha sett tyvene etter at de parkerte fluktbilen i Elvegata. Et av vitnene har sagt til politiet at tre personer gikk til fots fra stedet, mens det andre vitnet så dem sette seg inn i en sort bil og kjøre fra stedet.

Politiet varslet umiddelbart andre politidistrikt om hendelsen. I tillegg er grenseoverganger og Kripos varslet, får fvn.no opplyst.

Politiet er også interessert i tips fra folk som kan ha sett tyvene.

— Vi har fått inn noen tips som sjekkes, og er fortsatt interessert i flere tips, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt lørdag kveld.

INNBRUDD: Tre tyver tok seg i natt inn hos Egil Berghlin Gullsmed og stjål gull og diamanter. Tyvene rygget inn denne døra med en stjålet bil. Foto: Vegard Nekstad