KRISTIANSAND: Mannen slipper med betinget fengsel i 90 dager. Årsaken er lang saksbehandling. Opprinnelig ble mannen dømt for forholdene i 2006 uten at han selv var til stede. Men dommen ble opphevet fordi mannen hadde gyldig forfall siden han lå på sykehus. Etter dette ble saken liggende i tre år uten at den ble fremmet på ny, «uvisst av hvilken grunn», heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

Det var lagt ned påstand om bot, men dette slipper mannen fordi han har svært begrensede muligheter for å skaffe vanlig inntekt.

Vold i en årrekke

54-åringen ble dømt for flere tilfeller av vold. Han har selv innrømmet å ha brukt fysisk vold som straffemetode overfor barna i en årrekke. I tillegg har kona hans forklart at han brukte vold mot henne flere ganger.

Blant annet skal mannen ha tatt kvelertak rundt halsen til kona i oktober 2005, så hun fikk pusteproblemer. Så skal han ha satt seg på huk over henne og slått henne flere ganger med knytteneven. Dette skjedde dagen etter at kona hadde bedt om separasjon fra mannen.

Han skal ved ett tilfelle i august samme år ha dyttet, lugget og slått sin datter gjentatte ganger i ansiktet. Dette skjedde fordi datteren forsøkte å stanse faren i å skade kona under en krangel.

Mener harde ord er en del av kulturen

En gang skal han overfor kona ha truet med å drepe henne og barna for så å gå i fengsel. Han skal også ha drapstruet familien overfor tre personer i utlandet via telefon. Men 53-åringen har selv forklart at det i hans kultur ikke er uvanlig å komme med slike harde uttalelser, og at det ikke blir oppfattet som reelle trusler av de involverte. Denne påstanden valgte retten imidlertid ikke å ta hensyn til.

I tillegg skal han ha brutt besøksforbudet mot familien flere ganger.

53-åringen har tilstått forholdene han nå er dømt for.

Mannen er nå skilt fra sin tidligere kone. Han skal ikke ha gjort forsøk på å kontakte familien etter skilsmissen.