TRONDHEIM: Dermed må Miljøverndepartementet avgjøre også denne saken, i tillegg til søknaden om felling av ulveflokken i Osdalsreviret i Rendalen kommune i Hedmark.

Klagen fra Norges Bondelag og Rendalen kommune på DNs avslag om felling av Osdalsflokken har ligget i Miljøverndepartementet siden begynnelsen av mars. Denne saken er ennå ikke avgjort, får NTB opplyst. Departementets nøling med å avgjøre saken er i seg selv et tegn på at klagen ikke vil føre fram.

Opplysninger i DNs tilråding om å avslå søknaden fra Aust-Agder peker i samme retning, ved at det der blir vist til at Stortingets bestandsmål for ulv neppe blir nådd i år. Målet er tre årlige ynglinger innenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv.

«Direktoratet viser til at foreliggende bestandsdata indikerer at det maksimalt kan forventes to helnorske ynglinger av ulv i 2009 (Julussa og Osdalen), selv om dette ikke har vært noe avgjørende argument for å avslå søknaden om felling», heter det i brevet der direktoratet fastholder sitt standpunkt til søknaden fra Aust-Agder Sau og Geit, Aust-Agder Bonde og Småbrukerlag og Aust-Agder Bondelag.