Les også: Baasland-advokater anmelder politiet

Bjarte og Bodhild Baaslands advokater har bedt Spesialenheten for politisaker etterforsker Baasland-saken etter at de begge ble nektet adgang til et møte Oslo-politiet hadde med Bodhild Baaslands kreditorer i Stavanger 17. desember, skriver Stavanger Aftenblad.

Allerede samme dag uttalte Bodhild Baaslands advokat Anne Kroken og Bjarte Baaslands advokat Hege Birkeland Ersdal til Aftenbladet at de vurderte å anmelde Oslopolitiet til Spesialenheten.

– Jeg er overrasket over fremgangsmåten til Oslopolitiet, og synes den er uvanlig, arrogant og hensynsløs ovenfor den det gjelder. Politiet i Stavanger opptrer ikke slik, mente Kroken.

Advokatene mener at de burde fått vært til stede på vegne av klientene sine.

Kroken og Ersland har anmeldt saken til spesialenheten for politisaker. De har bedt om etterforskning av møtet som ble holdt i desember, fordi de mener at politiet holdt tilbake informasjon i forkant og etterkant av møtet.

– Det skal ha vært personer som ikke har vært part i saken mot min klient til stede på møtet. Her kan politiet ha begått brudd på taushetsplikten og gitt informasjon om klienten min som de ikke har lov å utgi, uttaler advokat Anne Kroken til NRK Rogaland.