FARSUND: — Jeg ble vekket av alarmselskapet som fortalte at tyverialarmen var utløst i butikken klokken 04.50, forteller innehaver Marie Mikalsen til fvn.no.

I dag tidlig hadde hun ennå ikke fått oversikt over alt som var stjålet. Årsaken var at det ikke var mulig å komme inn i butikken. Inngangsdøra er helt ødelagt, og glasset i døra er tatt ut av tyven.

— Det ser ut som tyven har ødelagt døra bare med håndkraft. De har ikke brukt bil eller lignende. På meg virker tyveriet lite profesjonelt, sier Mikalsen.

Hun forteller at innbruddstyven har vært inne i butikken, og at det er stjålet et klokkeskap.

ETTERFORSKER: Politibetjent Jens Seland og kollega Kenneth Frestad undersøkte i morges gullsmedforretningen på jakt etter spor. Til venstre på bildet, Håkon Kjørkleiv, gullsmed Marie Mikalsens mann. Foto: Roar Greipsland

— Det virker ikke som om tyven har rørt gullet, men han har tatt med seg et skap med mange verdifulle Seiko-klokker. Det er det beste merket jeg har i butikken, sier hun.

Politiet fikk melding om innbruddet like før klokken 05 tirsdag morgen. Det var 110-sentralen som meldte i fra om innbruddet til politiet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

— Det er en patrulje på stedet som skal undersøke tyveriet. Men de har foreløpig ikke tatt seg inn i butikken. Årsaken er at det skal sikres noen spor først, og patruljen venter på bistand, sier Steinsland.

Politiet har heller ikke fått oversikt over hvordan tyven har tatt seg inn i butikken.

— Vi har ikke så mange opplysninger ennå. Butikken er videoovervåket, så det skal hentes ut en video som vil bli sjekket, opplyser Steinsland.