Statens Vegvesen i Vest-Agder klippet bilskilt og delte ut mangellapper onsdag kveld. Dette er skiltleseren som avslører biler med beksvart rulleblad. Foto: Jan Oddvar Eide

10 biler mistet skiltene på stedet. To slapp unna med et nødskrik da de klarte å få tegnet ny forsikring på stedet. Og mangellappene var så mange at veivesenet ikke hadde rukket å telle opp alle onsdag kveld. I tillegg ble det delt ut gebyrer for manglende bilbelter, vognkort og førerkort.

Statens Vegvesen i Vest-Agder klippet bilskilt og delte ut mangellapper onsdag kveld. Dette er skiltleseren som avslører biler med beksvart rulleblad. Foto: Jan Oddvar Eide

— Mange kjørte med dårlige lys og har fått mangellapper for det, sier Morten Nilsen, som er leder for kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen i Vest-Agder.

- Fy fader

— Fy fader så kristelige dere er blitt, utbryter Bjørn Kihl når lederen for kjøretøyavdelingen i veivesenet gir ham den første mangellappen.

— Vi følger boka, sier Morten Nilsen og gjør det klart at solskjermen hans med reklame på frontruta må vekk.

— Du skal se ut av ruta, bemerker Nilsen tørt.

— De er så firkanta at jeg får noia, sier Kihl til Fædrelandsvennen.

— Og den der, sier Nilsen og peker på kufangeren som poserer i fronten på bilen.

— Den må skrives inn i vognkortet, legger Nilsen til og inviterer Kihl opp til veivesenet på visning.

En bisetning om at han slipper å betale og at han kan vente med å fjerne solskjermen til han kommer hjem, gjør transportøren mildere stemt på den store veilomma mellom Torridal skole og Mosby.

Storkontroll

Inspektør Sven Olav Isefjær sjekker bilen som Nikolai Foss Stray kjører. Han dro videre med skiltene inntakt og uten mangellapp. - Nei, jeg var ikke så skjelven. Det er foreldrene mine sin bil, sier han og smiler. Foto: Jan Oddvar Eide

Til sammen ble 807 biler sjekket av veivesenets automatiske nummergjenkjenner, som automatisk avslører alle med synder på rullebladet. 738 ble sjekket ved Kragh-statuen på Vesterveien. 169 ble sjekket ved Torridal skole.— De fleste av de ti som mistet skiltene hadde ikke gjennomført periodisk kontroll, opplyser Nilsen.

Bilene måtte etterlates på stedet, og fjernes for eiers regning.

Når de har rettet opp feilene, må de i tillegg ut med 1420 kroner for å få på skiltene igjen.

I tillegg gikk 235 biler gjennom teknisk kontroll.

— Det ble gitt forholdsvis mange mangellapper. Mange for manglende lys, forteller Nilsen.