— Jeg er betinget fornøyd med oppgjøret. Pensjonsspørsmålet var viktig for oss, og selv om vi ikke fikk noen økonomiske løfter i den retning, var det viktig at partene ble enige om å utrede ulike sider av fremtidig innskuddspensjon. Fram til nå har arbeidsgiver hatt enerådende disposisjonsrett over disse pengene, mens vi ønsker større innflytelse på hvordan pensjonspengene skal forvaltes, sier Christians Justnes.

Enigheten mellom arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri og Fellesforbundet i LO forhandlet over 17 timer på overtid etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt 1. april. Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri sa på en pressekonferanse onsdag at oppgjøret ble dyrere enn han hadde håpet på, og setter nå sin lit til at de lokale tilleggene blir moderate og lavere enn tidligere år, da konkurransesituasjonen for norske eksportbedrifter fortsatt vil være krevende.

Christians Justnes som er leder av Fellesforbundets avdeling 3, Agder, med 1800 medlemmer, er tilfreds med at det ble gitt et lavtlønnstillegg. Han er også godt fornøyd med at deres medlemmer som jobber offshore får tilsvarende skiftordning som ansatte i oljeselskapene.