På Breivesiden kan du renne fra to fjellsider, ned fra Nos og Hovdenuten. Sistnevnte ble ferdig i fjor vinter.

Det er lenge siden Bratthenget, Nåløyet og danskeløypa var eneste nedfartsmulighet på Hovden. I løpet av årene er det utviklet et sinnrikt nettverk av løyper i alle former og varianter.

Til sammen er det nå 34,4 kilometer med løyper med 420 meters fallhøyde. For å komme opp kan du velge mellom to fireseters-heiser, fem skitrekk og ett toseters-trekk.

Om kapasiteten utnyttes maks, fraktes 10.000 personer i timen opp i fjellene.

Senest i 2012 ble løypene på Breive-siden åpnet. En utbygging til 60 millioner kroner. Du kan ta heisen opp til Nos, og stake deg bort til Breiveløypene. Fra bunnen av Breiveløypa kan du ta heisen opp igjen, eller du kan renne over til den aller siste løypa.

Den går fra Hovdenuten og ned mot Breive, og ble klar i fjor vinter. Til sammen er det investert over 100 millioner kroner i de nye løypene, heis og varmestue. Dette ble gjort fordi mange syntes det var for lite variasjon og for få løyper, og derfor dro de heller til Trysil eller Hemsedal.

Og innimellom de preparerte løypene er det mange muligheter for frikjøring i skogen.

Vi har valgt å ikke sette navn på alle løypene, bare vise hvor mange det er og hvor de går. Alle løypene er røde streker, mens de gule er trekk eller heiser. Den grønne løypa er jibbe— og railparken som går fra toppen av T-trekket. Her er det twintip og snowboard som gjelder.