Det var klokka 04.59 natt til langfredag at politiet fikk en telefon far taxisjåføren, som hadde opplevd et ransforsøk i Olav Trygvasons vei.

— Taxisjåføren ringte oss, og fortalte at han var blitt forsøkt ranet. Vi dro dit, og fant at en rute, jeg tror det var frontruta, hadde blitt knust. Sjåføren var blitt slått i ansiktet, sier operasjonsleder Miriam Stausland.

Til legevakt

— Sjåføren var ikke alvorlig skadet, men ble kjørt til legevakt for sjekk. Den pågrepne skal ha forsøkt å ta fra ham nøklene til bilen, uten å lykkes med det. Han ble pågrepet like i nærheten da vi ankom stedet, sier hun.

- Hvordan gikk pågripelsen?

— Den foregikk rolig og greit.

Stausland sier at etter det hun vet, hadde ikke 21-åringen våpen på seg. Han sitter nå i arrest, og vil bli avhørt av politiet.

Like etter klokka 16.00 forteller operasjonslederen ved Agder politidistrikt at siktede i saken nekter å forklare seg overfor politiet. Fornærmede sitter fredag ettermiddag i avhør.

Støtte

Daglig leder i Taxi Sør, Bjørn A. Christiansen, sier til Fædrelandsvennen at han har vært i kontakt med familien til mannen.

- Jeg har ikke pratet med sjåføren, han er hjemme og sover. Men fra familien får jeg vite at det står relativt greit til, sier han til Fædrelandsvennen.

— Vi har opprettet en kollegestøttegruppe, som også har vært i kontakt med drosjeeieren, sier han, og legger til:

— Foreløpig vet jeg ikke noe mer enn hva dere har skrevet.

Mye bråk i natt

Natt til langfredag var for øvrig preget av mye fyll og bråk rundt omkring i politidistriktet.

— Det har vært her som det har vært i resten av landet, sier Stausland.