Frem til Lillestrøms bauta Frode Kippes røde kort etter 47 minutter, var det sikkert flere enn meg som tenkte at 22 års forbannelse var over — at Start skulle ta med seg tre poeng fra Åråsen for første gang siden 1993. Det skjedde ikke i år heller, etter et vanvittig surt mål på overtid. Men jeg tror Start-trener Mons Ivar Mjelde og spillerne ikke kommer til å deppe lenge, det har de egentlig ingen grunn til.

Sportsleder Pål Jørgensen i Fædrelandsvennen. Foto: Torstein Øen

For det skadeplagede, unge, urutinerte og lite samspilte Start-laget overrasket de fleste på Åråsen tirsdag kveld. Før pause spilte kristiansanderne til tider glitrende fotball. Målet var et resultat av glitrende pasningsspill i høyt tempo. Ajer dominerte, Owello vant andreballer og Dahle, Hoff og Vilhjalmsson fant tonen offensivt. Samtidig så Børufsen skarpere ut enn på lenge. Og de to midtstopperne Christensen og De John så ut som de hadde spilt sammen i årevis. Frem mot Sandefjord-kampen hjemme i Kristiansand søndag er det mye å bygge videre på.

Da skal vi heller tilgi at laget ramlet fullstendig sammen etter hvilen, selv om det virket faretruende likt noe vi har sett tidligere. Løpskraften og spruten forsvant omtrent samtidig som solen gikk ned over Åråsen, og da hadde det ikke engang gått en time av kampen. Men Mons Ivar Mjeldes påstand om at Start er godt trent skal ikke slås ned etter én kamp. Flere av spillerne har kommet tilbake fra skade eller kommet til troppen den siste uken. Samtidig skal vi huske på at det satt et halvt lag skadet igjen hjemme. Mulige startkandidater som Mathisen, Kristjansson, Vikstøl og Hodnemyr så kampen på tv.

Debutantene — tre i forsvaret og en fremme - viste variabel kvalitet i sine debuter.

Best var amerikaneren Alex De John , med sin duellkraft og sine gode egenskaper én mot én defensivt. Han gjorde egentlig en matchvinner-takling rett før målet, men var uheldig å få skuddet fra Kind Mikalsen i kroppen da Lillestrøm utliknet.

Michael Christensen så ut som en rutinert herremann. Spilte sikkert og god til å ta ut dybde, men slet mer da det gikk fort rundt beina på ham.

Ole Martin Rindarøy var den mest rufsete av de nye. Til tider upresis med ballen, men med en hurtighet som gjør at han sjelden kommer i trøbbel. Trives nok bedre til venstre enn til høyre.

Emil Dahle virker som en smart signering og en mulig ny publikumsfavoritt på Sparebanken Sør Arena. Med tekniske detaljer og få berøringer på ballen gir han flyt i det offensive spillet. Det er ikke sikkert det er tilfeldig at Start sluknet da han gikk tom for krefter. Han får fornyet tillit mot Sandejord om fem dager. Den kampen er det bare å se fram til. Med tre poeng der har Start fått en god start på årets sesong.