— Det er som en åker. Snøen kom i natt, og veien er ikke brøytet. Det var mange centimeter med slaps og snø, sier Torhild Bransdal til Fædrelandsvennen.

Bransdal har kjørt over Drivenesheia til jobb i 16 år, og sier at denne vinteren skiller seg ut som en versting.

Ordfører i Vennesla, Torhild Bransdal (KrF), mener brøytingen over Drivenesheia er under en hver kritikk. Foto: Arkivfoto

— Problemet er at det blir som tre hjulspor i veien, og møter du bil imot, så må du snike deg ut av sporet. Hvis ikke er du helt solgt, sier hun.

Reagerer

Fædrelandsvennen fikk bildet av veien fra en tipser som reagerer på at veien ikke er brøytet, og Bransdal reagerer like sterkt.

— Hadde hjulsporene i tillegg vært fryst, så hadde veien vært helt ufremkommelig. Heldigvis hadde de ikke fryst i dag, men det har skjedd tidligere, sier hun.

Bransdal karakteriserer dette som den verste vinteren med brøyting på 16 år.

— Slaps blir også som en vanvittig glatte på veien. Jeg er ikke redd i bilen, men det er situasjoner i vinter hvor jeg har måttet passe veldig på. Tidligere har jeg også valgt å kjøre rundt Drivenesheia.

- Slik det har vært i vinter en under en hver kritikk.

Hun sier at Rv 9 var grei, og ryddet for snø. Tidligere har hun også vært sterkt kritisk til brøytingen og saltingen her, på turen ned fra Hægeland.

Bransdal sier at hun vil ta opp den manglende brøytingen med veivesenet i det årlige møtet de har med dem og Fylkeskommunen om fylkesveiene i kommunen.

— Vi møter i begynnelsen av mars. Da er dette tema, sier hun.

Fått kritikk før

Det er entreprenøren Mesta som har sitt første år med veivedlikehold for Statens veivesen, etter at de vant kontrakten fra NCC.

Før nyttår fikk entreprenøren kraftig kritikk for dårlige kjøreforhold innover i landet, og veivesenet innkalte dem til oppvaskmøte.

Når avdelingsdirektør i veivesenet, Johan Mjaaland, får høre om Drivenesheia, må han ta et par telefoner.

Så ringer han tilbake.

Sendte tre mann

— Vi har hatt folk i møte med Mesta i dag tidlig om rutinene for Fv 454. Veien var ikke brøytet, og de var for seint ute. Dette har vi nå tatt opp med entreprenøren.

— Ellers har vi ikke fått klager på veiene i dag. Det var en som ringte inn, men den klagen var minimal, sier Mjaaland.

Han sier at effekten av møtet de hadde med Mesta før nyttår har vært god.

— De tok tak etter det, og på de to månedene som er gått har kvaliteten på brøytingen vært god.

- Tar dere dette alvorlig?

— Vi tar dette veldig alvorlig, og det var en grunn til at vi sendte tre mann - for å forsikre at dette ikke gjentar seg. Jeg kan ikke garantere at det ikke skjer igjen, men det bør ikke skje.

- Og veien er brøytet nå, bekrefter han.

Fædrelandsvennen har ikke fått meldinger om mangelfull brøyting andre steder på Sørlandet, og fra Viking Evje meldes det om godt med snø, men at veiene er bra brøytet.