De er i gang igjen, i år som i fjor. Amatørskuespillerne bak Lindesnesrevyen har øvd ukentlig, og nå er det dobbel dose med manuspugging både ukekvelder og helger før premieren.

Årets revy har fått tittelen "Best før # etter". Hashtag'n vitner om at gjengen kommer innom sosiale medier, men vil ikke røpe for mye.

– Før var det sånn, og slik er det nå. I flere av tekstene skal vi få fram forskjellen på de ulike tidsepokene, forklarer Lise Vea. Her kommer nemlig jaktpersonligheter, småbarnsfedre, tyskere fra krigen og en rekke roller i salig blanding. Folkeeventyr blir omgjort, krydret med mange sanger, samtidig som kjente folk blir aktualisert på ulike måter. Uansett er ikke revyen "stygg" mot enkeltpersoner, så ingen skulle ha noe å frykte når sceneteppet går opp til de fire forestillingene til månedsskiftet.

– Denne gang er revyen mindre lokal enn fjorårets utgave. Dermed passer den svært godt for folk utenfor kommunen også. Her trenger en ikke ha inngående lokalkunnskap for å skjønne humoren, forklarer teatergjengen.

– Og vi har ferske filmsnutter som viser litt om forholdene før, smiler Anne Hennestad lurt.

Ideene til temaer har gjengen selv ordnet opp i, men det er først og fremst Frode Stiland, Wenche Alsand og Anne Hennestad som har spikret tekstene. Instrueringen sørger de selv for å gi til hverandre.

– Vi lover en underholdene revy, fastlår amatørskuespillerne bak årets arrangement i Vigelandsstua.