— Veinettet tåler ikkedenne type hendelser, uten at vi får slike køer. Det er ikke så mye annet å gjøre for bilistene enn å være tålmodige, kommenterer Johan Mjaaland, avdelingsdirektør i Statens vegvesen og leder for veiavdelingen i Vest-Agder.

Det var tirsdag ettermiddag ekstra lang kø på E 39 vestover mot Søgne.

Slik så det ut ved runkjøringen ved Kartheia ved 16.30-tida. Foto: Mads Ommundsen

Årsaken var at en bil mistet venstre framhjul, og delvis sperret veien ved Farvannet i Songdalen. Det var mulig å passere bilen, men det med veldig lav fart.

Cirka klokka 15.45 sto køen nærmest stillestående fra Farvannet og inn i Vågsbygdporten i Kristiansand, en strekning på mellom seks og sju kilometer.

— Fungerer til vanlig

Johan Mjaaland passerte selv bilen som mistet hjulet tirsdag ettermiddag.

— Veinettet fungerer bra til daglig, når det ikke skjer slike hendelser. Det godt at vi er i gang med å planlegge nye veier, påpeker han.

- Fra Bjørndalssletta

Fædrelandsvennen fikk også tips om ekstra lang kø på E 18 på andre siden av Kristiansand sentrum, men det var usikkert om det var den nevnte bilen som var årsaken til dette. Etter det Fædrelandsvennen får opplyst har bilførere brukt mellom 20 og 25 minutter på de få hundre meterne vestover gjennom Oddernestunnelen tirsdag ettermiddag.

Ifølge øyenvitner korket trafikken seg til helt fra Bjørndalssletta.

— Trafikken flyter bedre nå enn den gjorde for en halvtime siden. På Vesterveien flyter trafikken nå greit, opplyste Svein Masterød, operatør ved Vegtrafikksentralen, til Fædrelandsvennen like før klokka 17.00. Klokken 17.20 var det ikke lenger kø på strekningen.