Ifølge Berhus kravlet det maur i brusen fra dispensermaskinen. Foto: Silje Berhus/Tipser

På McDonald's sin restaurant på Sørlandssenteret, oppdaget Silje Berhus noe som kravlet i brusen fra dispensermaskinen ute i restauranten.

Maur

— Det var mannen før meg som fikk brusen, og han bare satte den på benken. Da betjeningen så at det var maur i brusen, så gjorde de ingenting med det. Dersom det var meg, så hadde jeg forsøkt å gjøre noe med situasjonen rimelig kjapt, sier Silje Berhus til Fædrelandsvennen.

Hun er fortsatt på restauranten da hun tipser Fædrelandsvennen om hendelsen.

— Jeg måtte ta bilde av det. Det var så kvalmt. Da jeg fikk milkshaken min så måtte jeg sjekke om de var maur i den, selv om det er fra en annen maskin. Brus herfra har jeg fått helt avsmak fra, sier hun.

Ifølge Berhus kravlet det maur i brusen fra dispensermaskinen. Foto: Silje Berhus/Tipser

Mens hun prater med Fædrelandsvennen observerer hun hva som gjøres.— De tapper brus fra bak disken nå, men det er ikke kommet opp noe skilt om at dispensermaskinen er stengt, sier hun.

Skadedyrkontroll

Restaurantsjef Daniel Sæves Olsen var ikke til stede på restauranten søndag, og hadde heller ikke hørt om maureinvasjonen da Fædrelandsvennen tok kontakt.

— Vi er kjent med at det er maur langs veggen ved siden avbrusdispenseren, og har hatt Anticimex inne flere ganger, som harlagt ut feller. Så de sjekker opp i det, og har også anbefaltdaglig detaljvask som vi også har fulgt, sier han.

— Er du kjent med at det har vært maur i brusen tidligere?

— Jeg har vært ansatt siden juni i fjor, og vi har ikke hatt maur imaten vi serverer tidligere. Vi har halvårlige inspeksjoner fraskadedyrkontrollen til Anticimex, og rapportene viser ikke noemaurproblem tidligere heller.

— Hva tenker du om at dette skjer?

— Det er ikke hyggelig, absolutt ikke. Og det er ikke noe vi glatter over. Et umiddelbart tiltak er at vi vil vaske maskinen ned, sier Olsen, som vil ta kontakt med restaurantbetjeningen for å sjekke opp.

Senere skriver Olsen i en e-post at betjeningen har tatt tak.

— Dukan legge til at brusdispenseren er sperret for bruk. Den vil viåpne igjen når vi er 100 prosent sikre på at vi er kvitt maurene.

- Tipp topp

— Hvordan er hygienen på restauranten, mener du?

— Hygienen er tipp topp. Vi har kontroller fra Mattilsynet, internt fra McDonald's og Anticimex innom jevnlig, sier han.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å komme i kontakt med kommunikasjonsdirektør i McDonald's Norge AS, Margaret Brusletto.