Politiet opplyser at de to savende kom til rette klokka 22.55, og at begge er i god behold.

— De hadde komme seg inn til Øyvusbu og ble funnet der, opplyser operasjonsleder Sverre Magnus Birkeland i Agder politidistrikt.

Ble meldt savnet

De to turgåerne gikk fra Øyuvsbu klokka 10.30 og skulle til Gaukhei. De ble meldt savnet av familie onsdag kveld.

Ifølge politiet var det en mann på rundt 40 år og en mann på rundt 20 år som var savnet. Ifølge politiet er de to i familie.

Leteaksjonen ble iverksatt klokka 20.45. Drøye to timer senere var de to kommet til rette.

— Mennene ble funnet av en snøscooterpatrulje fra Vennesla-og Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps, like før klokka 23 i kveld. De to savnedefår skyss ned fra fjellet, opplyser Sveinung Tofteland, informasjonsansvarlig i Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps.

Tok seg fram med snøscooter

Røde Kors deltok i søket med syv snøscooterekvipasjer. I tillegg deltok en letegruppe fra Åseral og Valle fjellredningsgruppe i søket.

Mannskaper og scooter fra Kristiansand Røde Kors sin vaktstasjon på Hovden ble også sendt for å delta i leteaksjonen.

— Vi vil komme inn til området der de er savnet fra ulike retninger for å effektivisere søket mest mulig. Hovedsakelig tar vi oss fram med snøscooter, sa Mia Mosnesset, aksjonsleder for Vest-Agder Røde Kors til Fædrelandsvennen tidligere i kveld.

Strekning på 15,4 km

Det er Den Norske Turistforening (DNT) som eier de to hyttene som var utgangspunkt og mål for turen.

DNT opplyser på sine hjemmesider at er det 15,4 kilometer som skiller de to hyttene. Turen regnes for å være en dagstur.