I en periode på fire-fem måneder fra september 2008 til januar i 2009 ga han uriktige opplysninger til avgiftsmyndighetene slik at han tilegnet seg nesten 270.000 kroner. Han gjorde også forsøk på å bedra staten for ytterligere 150.000 kroner men lyktes ikke.

Mandalitten førte heller ikke regnskaper i aksjeselskapet sitt. Han var også styreleder og daglig leder i et annet selskap med forretningsadresse i Kristiansand. Heller ikke i dette selskapet ble det ført regnskaper.

Tingrettsdommer Ben Fegran fulgte påtalemyndighetens forslag til straff da mannen nylig møtte i Kristiansand tingrett for tilståelsesdom. 36-åringen ble dømt til samfunnsstraff i 90 timer. Høyesteretts praksis er at det skal idømmes ubetinget fengsel når det begås momsbedrageri og regnskapsførselen ikke gjennomføres. Siden saken var blitt så gammel, og siktede ikke kunne klandres for dette, ble det samfunnsstraff i stedet.

Saken har ligget hos politiet i to år og tre måneder. Mye av etterforskningen etter unndragelsene i det første selskapet var ferdig for over to år siden, da manglende regnskap i et nytt selskap ble avdekket. Dermed ble saken forsinket.