Denne lyktestolpen ble helt knust i sammenstøtet emd lastebilen. Foto: Kjetil Nygaard
Både politi og ambulanse rykket ut da meldingen om utforkjøringen kom. Foto: Kjetil Nygaard
Lastebilen har kjørt i autovernet og kjørt ned to lyktestolper. Foto: Kjetil Nygaard
Ett kjørefelt er foreløpig åpent. Politiet dirigerer trafikken forbi. Foto: Kjetil Nygaard
Lastebilen punkterte på alle tre hjulene på venstre side da den kjørte av veien. Foto: Kjetil Nygaard
Lastebilen sto i Timenesbakken på E 18, i vestgående retning. Sjåføren skal ikke være skadet. Foto: Richard Ravn

Politiet fikk melding om uhellet klokka 07.45 mandag morgen. Operasjonsleder Magne Storaker meldte på Twitter at det ikke var snakk om personskade. Lastebilen sto på bakketoppen ved Sørlandsparken i vestgående retning.

Både politi og ambulanse rykket ut da meldingen om utforkjøringen kom. Foto: Kjetil Nygaard

— En lastebil har kommet utenfor asfaltkanten og pløyd skikkelig mellom kjørebanene. Den har kjørt ned to lyktestolper. Veitrafikksentralen er varslet og det trengs en del opprydning på stedet, sier politibetjent Ole Strandhagen til Fædrelandsvennens reporter på stedet.Klokka 08.45 var Falck på stedet for å berge vogntoget. E 18 ble en periode stengt i begge retninger under bergingsarbeidet.

— Det er en utfordrende bergingsaksjon. E 18 blir stengt i begge retninger mens vogntoget blir tatt opp av grøfta. Lastebilen har punktert på alle tre hjulene på venstre side. Derfor er det vanskelig å dra den opp på asfalten igjen, sa Strandhagen til Fædrelandsvennen klokka 09.30. ## Stengt i tre timer

Like etter klokka 10.00 ble lastebilen dratt opp av grøfta, men å fjerne den var vanskelig på grunn av de flate dekkene.

Veien var fortsatt stengt i vestgående retning ved 11.30-tiden, men trafikkoperatør Sissel Høgli sier til Fædrelandsvennen at ett felt blir åpnet om få minutter.

— Det andre blir stengt mens fenderen settes opp igjen utover dagen, sier hun.

E 18 var helt stengt i vestgående retning i cirka tre timer. Trafikken ble ledet gjennom Sørlandsparken da veien var stengt.

Otera måtte fjerne lyktestolpen før Falck kunne begynne bergingsarbeidet. Foto: Kjetil Nygaard

Lyktestolpen som ble stående på skrå etter sammenstøtet, ble fjernet for at den ikke skulle velte over veibanen.

Hastet å stoppe lekkasje

Politiet kjenner ikke årsaken til at lastebilen har havnet utenfor veien. Føreren vil bli avhørt. Det rant olje fra lastebilen og ut i kjørebanen.

— Det haster å stoppe lekkasjen før det renner ut i hele veibanen, sa Strandhagen i åttetiden mandag morgen.

Politiet har foreløpig ikke beslaglagt sjåførens førerkort.

Ble vitne til utforkjøringen

Richard Ravn kom kjørende like bak lastebilen da den smalt i autovernet.

— Jeg kom kjørende bak lastebilen i vestgående retning på E 18. Det kom en bil opp fra utkjørselen fra Sørlandssenteret. Lastebilen la seg over i det andre kjørefeltet. Det var skarp sol, så jeg tror sjåføren kan ha blitt blendet da han så i speilet. Lastebilen kom over i autovernet. Den kjørte ned en lyktestolpe som tvinnet seg inn under lastebilen. Den stoppet i neste lyktestolpe. Det sprutet skikkelig med grus over i veibanen, forteller Ravn.

Han ble vitne til flere nestenulykker i minuttene etter ulykken.

— Lastebilen begynte å lekke olje utover veibanen med en gang. Stedet var veldig uoversiktelig på grunn av sola, sier Ravn.