I denne nyhetskavalkaden har vi samlet ti av de mest sette videoene på fvn.nodet siste året.

1. Mest sett

Et ellevilt bilstunt ble gjennomført på Flekkerøy natt til 17. mai for to år siden. Videoen som viser en eldre Volvo hoppe over en annen bil, ble den mest sette på fvn.no i 2014. Den opprinnelige planen med stuntet var at Volvoen skulle treffe den røde, lille bilen, men Volvoen hoppet for langt.

Se denne videoen i vinduet over!

Tilskuere til bilstuntet mente det var uskyldige rampestreker, mens andre mente aktiviteten var helt uakseptabel.

2. «Alle» ville høre den fantastiske stemmen

I februar fikk Lila Elveseter Abrahamsen mye oppmerksomhet fra både inn— og utland etter at en video der hun synger «Give Your Heart a Break» av Demi LeVato ble lagt ut på YouTube. Tidligere Idol- og Norske Talenter-dommer Jan Fredrik Karlsen ble begeistret da han fikk se og høre videoen:

— Som sikkert alle andre, så mener jeg det er utrolig sjelden i norsk sammenheng, at man opplever noe slikt av en så ung person. Egentlig skjer det bare i Amerika. Hun synger helt utrolig. Det er bare å lukke øynene og høre på stemmekvaliteten, sa Karlsen til Fædrelandsvennen.

I oktober ble det klart at 12-åringen hadde fått platekontrakt med Universal, meldte NRK. Det skal ha vært første gang de har gitt platekontrakt til en 12-åring.

Senere har Fædrelandsvennen også publisert videoer fra da Lila hadde sin første spillejobb og sang Bruno Mars-låten «Count On Me» og en video fra opptak av Lilas nyskrevne låt «Till the End of Time».

3. Populær brudemarsj

I vår var Fædrelandsvennen med Gardens musikk— og drilltropp under deres sesongoppkjøring. Thomas Isefjær fra Kristiansand var blant de som i april hadde marsjert sju timer om dagen siden oktober.

Les mer:

Med Fædrelandsvennen hadde Gardemusikken øvelse i en hall, og videoen med den vakre, flerstemte sangen gikk som en farsott landet rundt.

4. Skal brua kollapse?

En lastebil som kjører over ei bru pleier sjelden å være noe å rope høyt om. Men når brua tydelig knaker og synker mens lastebilen kjører over, blir det plutselig en annen historie.

Saken om den gamle hengebrua som gir etter for den 80 tonn tunge semitraileren, ble årets nest mest leste sak.

Turen over brua kan se både skummel og dramatisk ut, men ifølge Statens vegvesen er det ikke det. Når tungtransport kjører over for eksempel Varoddbrua, skjer det det samme — det er bare mye vanskeligere å se med det blotte øye fordi brua er så stor.

5. «Alle» ville se frieriet

Espen Jensen og Tone Anette Tambini møttes én gang for 11 år siden, og Espen klarte ikke å la være å tenke på henne siden. Da de møttes igjen på Tinder i år, gikk det bare noen måneder før Espen fridde i et hjerte av roser.

Tilbake på Vigeland Hovedgård der Espen Jensen fridde til Tone Anette Tambini, synes de to det er veldig stas med all oppmerksomheten filmen av frieriet har fått i sosiale medier. Foto: Thomas Hegna

Les mer: — Jeg måtte grine 10 ganger under planleggingenFædrelandsvennens artikkel om det spektakulære frieriet ble delt over 5000 ganger i sosiale medier på et døgn i juni, mest i Norge den dagen. Og videoen , der tårevåte Tone Anette går forbi kjærlighetserklæringer, venner og familie før hun kommer fram til frieren, er den av femte mest sette videoen på fvn.no i 2014.

6. Verdens kuleste selfie?

Fotografen Lee Thompson ble intervjuet av CNN og medier over hele verden etter at han tok selfie på toppen av Jesus-statuen i Rio. I juni møtte Fædrelandsvennen mannen på Copacabana i Rio.

— Jeg tenkte bare at jeg var en av de heldigste i verden akkurat da, sa han til Fædrelandsvennen.

7. - Det var helt magisk

Videoen av det spesielle frieriet i Vennesla har gått Norge rundt. Vi møtte det forelskede paret igjen på stedet der Espen Jensen fridde til Tone Anette Tambini.

Mange ville også vite mer om Espen og Tone Anette: Intervjuet med det forelskede paret noen dager senere ble den nest mest leste artikkelen på fvn.no i 2014. Les saken her: — Vi møttes én gang for 11 år siden, og jeg har tenkt på henne nesten daglig siden

8. Sangstemmen som rørte leserne

Det begynte med en bursdagspresang i lydstudio til en 11 år gammel jente fra Kristiansand. Men produsenten ble så overrasket over det han hørte, at han ba jenta, Mia Francke, og storesøster Tuva (14) om lov til å lage video av dem da de sang.

Les hele saken her:

Saken vekket enorm interesse blant Fædrelandsvennens lesere, og den havnet raskt på vår topp ti-liste over populære saker i 2014.

9. De to 16-åringene freste snø hele natta

De eneggede tvillingene Marius (til venstre) og Morten Try (16) vekker oppsikt på veiene i Søgne når de er ute og brøyter snø. Foto: Torstein Øen

Snøen lavet ned på Sørlandet i januar, noe to 16-åringer i Søgne var spesielt fornøyde med.I hver sin traktor vakte tvillingene Morten og Marius Try oppsikt da de brøytet og freste bort snø fra veier, parkeringsplasser og skolegårder. Brødrene kunne brøyte fra klokka 02 til 07, og sette seg på skolebenken klokken 08. Fvn.no ble med Morten i hans egen traktor. Her kan du se hvordan det gikk:

Reportasjen om tvillingene ble mest lest i hele 2014. ## 10. Hvorfor fikk de «nei» til å gifte seg?

Margaret Aase og Helle Knutson ønsket å gifte seg i Margarets lokale kirke i Greipstad. Men det fikk de ikke lov til.

I sommer fikk Helle knutson og Margaret Aase endelig gitt hverandre sitt ja. Veien til ekteskap har vært vanskelig og krevene for det nygifte paret.

Se videoen her:

Også

om Margaret og Helle engasjerte Fædrelandsvennens lesere stort, og endte opp som den fjerde mest leste på fvn.no i 2014.