— Her er miljø og mange spennende mennesker. Vi ønsker å være her både av hensyn til banken og våre ansatte, forteller avdelingsbanksjef Ole Martin Kro.

Mandag ettermiddag åpnet Nordea sitt nye bankkontor i det gamle verkstedbygget på Hunsfos. Ordføreren skulle komme for å spise kake og foreta den offisielle innvielsen.

Vi bruker ordet kontor. Filial passer ikke lenger. Banken på Hunsøya får fire ansatte som nesten utelukkende skal drive med rådgivning mot privatkunder i Vennesla, Iveland, Evje og Hornnes og bygdene rundt.

Det står igjen en minibank i Vennesla sentrum til kontanter. Utover det forventer banken at du forholder deg til nett eller telefon.

3000 kunder

— Ting forandrer seg og utvikler seg. Vi opplever at rådgivning er det som virkelig etterspørres nå av våre 3000 kunder i Vennesla og Iveland og bygdene rundt, sier Kro, før han må avbryte samtalen fordi en kunde kommer med en giro han gjerne skulle betalt.

For å si det på moderne kontornorsk - alle er ikke over på nye digitale kundeplattformer ennå.

Fond

På Nordeas kontor på Hunsøya handler mye om hvor folk skal plassere pengene sine. Bare i januar plasserte Nordeas Vennesla-kunder mer i fond enn de gjorde hele første halvår i fjor.

— Folk våkner. De er bevisste på hvor de kan få avkastning og ringer oss rådgivere for å få hjelp, sier Kro, som gleder seg til å bli del av det han kaller et pulserende og moderne kontorfelleskap på Hunsøya.

For de som lurer på hva Nordea het da den først åpnet i Vennesla i 1961, kan vi fortelle følgende: Den het Privatbanken og holdt i mange år til i Eikelandsbygget. Senere ble det Sørlandsbanken, Agderbanken, Kreditkassen og enda flere navn.